Marti, 10 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Noaptea de Sanziene la Muzeul National de Arta al Romaniei

Noaptea de Sanziene la Muzeul National de Arta al Romaniei

Email Imprimare

Pe 23 iunie, Asociatia Culturala Patrimoniu pentru Viitor si Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) va invita sa petreceti noaptea magica a Sanzienelor in curtea de onoare a MNAR (Calea Victoriei, nr. 49-53). Vor fi alaturi de voi Victor Rebengiuc, Irina Sarbu & Ethnotic Project, Liliana Iorgulescu, Mihaela Vosganian, Corul Sound, condus de Voicu Popescu, si multi altii. In fiecare an, la vremea solstitiului de vara, se sarbatoreste din vechime venirea Sanzienelor, creaturi fantastice, ursitoare protectoare ale naturii, aducatoare de rod, leac si dragoste. Anul acesta, sarbatoarea va sta sub semnul lui Brancusi.

Cu siguranta, artistul a cunoscut in satul sau gorjean magicul ritual al Sanzienelor, care si-a pus amprenta asupra creatiilor sale de mai tarziu. Astfel, pe intreg parcursul serii veti putea admira lucrari create sau inspirate de Constantin Brancusi.
Programul evenimentului este urmatorul:
19.00-21.00: Vizitarea gratuita a Galeriei Nationale a MNAR, inclusiv Sala 7 - Sala Brancusi, deschisa vizitatorilor pana la ora 21.00.
19.30-21.00: Brancusi pe întelesul celor mici - ateliere si jocuri pentru copii 5+ propuse de Asociatia Da’DeCe: o miniaventura prin muzeu, modelaj, impletit de coronite si citit de povesti romanesti. Copiii vor fi ghidati prin universul lui Brancusi din Galeria Nationala de catre un artist sculptor.
19.00-23.00: Vizitarea expozitiei Brancusi fotograf, ce va cuprinde 12 fotografii din colectia Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca.
21.00-23.00:
• Sosirea alaiului Sanzienelor.
• Cuvant despre Cumintenia Pamantului, cu Doina Lemny, attache de conservation la Centre Pompidou Musee National d’Art Moderne.
• Concert de ethno-jazz cu Irina Sarbu & Ethnotic Project.
• "Suflu", coregrafie Liliana Iorgulescu, muzica Mihaela Vosganian.
• Moment de poezie cu Victor Rebengiuc.
• Brancusi in interpretarea tinerilor designeri romani Alina Gurgută si Ellida Toma, doctorande UNArte, sectia Moda, sub coordonarea prof. univ. dr. Unda Popp.
• Corul Sound, condus de Voicu Popescu.
Intrarea se va face pe la poarta dinspre Ateneu, decorata cu flori de sanziene; poarta dinspre Biserica Kretzulescu va ramane inchisa.
Mai multe detalii puteti afla pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.