Sambata, 8 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Performance-ul "cumintenia pamantului" de Manuel Pelmus revine la MNAR

Performance-ul "cumintenia pamantului" de Manuel Pelmus revine la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita duminica, 17 iulie 2016, de la ora 17.00, in Rotonda Salii Auditorium (str. Stirbei-Voda nr. 1-3) la Performance-ul
cumintenia pamantului
al artistului Manuel Pelmus. Lucrarea de arta performativa face parte din expozitia Cumintenia Pamantului. Aceasta nu este o piatra si marcheaza ultima sa zi de vizitare. Artistul abordeaza lucrarea lui Constantin Brancusi plecand de la nenumaratele interpretari pe care sculptura le-a primit de-a lungul timpului.

Am ales sa animez Cumintenia Pamantului, intr-o camera neagra, in intuneric, intr-un darkroom - care este și un spatiu queer. Lucrarea e absenta si prezenta in acelasi timp, obiect si subiect. Nu poate fi usor descrisa, numita, masurata si identificata, iar in felul acesta are posibilitatea de a scapa din interpretarile si agendele care i-au fost atribuite atat de insistent de-a lungul timpului si poate deveni altceva, fara limite si dincolo de un spatiu bine delimitat. Depersonalizarea din intuneric, departe de a fi inteleasa drept ceva negativ, produce un puternic si necesar potential politic si afectiv, al unei noi subiectivitati, in sensul propus recent de teoreticianul Andre Lepecki, afirma artistul Manuel Pelmus.
Manuel Pelmus a primit Berlin Art Prize pentru arte performative in 2012 si Premiul pentru excelenta al Centrului National al Dansului Bucuresti in 2014. Traieste si lucreaz─â la Bucuresti si Oslo.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.