Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Retorica unui gest, conferinta la MNAR

Retorica unui gest, conferinta la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita la o noua manifestare din seria Opere in prim plan: conferinta Retorica unui gest, sustinuta de Malina Contu, muzeograf in cadrul Biroului de Arta Europeana si Arta Decorativa, care va avea loc sambata, 24 septembrie, ora 19.00 si miercuri, 5 octombrie, ora 16.00, in Galeria de Arta Europeana.
Portretul lui John Grey de Allan Ramsay (1713-1784) ilustreaza un moment important in codul comportamental din Anglia secolului al XVIII-lea, o epoca dominata de interesul pentru trecutul clasic, dar preocupata in acelasi timp sa defineasca profilul omului modern.

Deprinderea de a poza cu mana in reverul hainei, derivata din statuara antica, se afirma ca o emblema a educatiei si conduitei alese in contextul unei discutii mai ample asupra stilului public corect. Ulterior, faptul ca aceasta postura s-a impus ca expresie a tinutei nobile este dovedit cu stralucire de portretele lui Napoleon Bonaparte, precum si ale multor figuri reprezentative din Imperiul Habsburgic.
Povestea acestei posturi, in contextul care i-a dat nastere, in conexiune cu modelul clasic invocat si cu locul portretului in ierarhia academica la final de secol al XVIII lea, va fi prezentata in conferinta care va avea loc: sambata, 24 septembrie, ora 19.00, si miercuri, 5 octombrie, ora 16.00.
Inscrieri la: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau 021.314.81.19. Pictura va fi expusa incepand cu 7 septembrie (miercurea gratuita) pana la 1 noiembrie 2016.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.