Sambata, 18 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Eveniment jubiliar la 150 de ani de Regalitate in Romania

Eveniment jubiliar la 150 de ani de Regalitate in Romania

Email Imprimare

Prestigiosul proiect cultural Zestrea by Liliana Turoiu a fost prezent, pe 7 si 8 septembrie, la celebrarea a 150 de ani de Regalitate in Romania. Concertul din Sala Schumann, in incinta Muzeului de Arta, si evenimentul jubiliar, organizate cu aceasta ocazie de Institutul Cultural Roman si Asociatia Culturala Romano-Germana Atheneum, au avut loc in Germania, la Dusseldorf. La invitatia Institutului Cultural Roman si a Asociatiei Culturale Romano-Germana Atheneum, designerul Liliana Turoiu a participat cu o noua expozitie de arta si costum la un proiect cultural-istoric de anvergura, care a marcat 150 de ani de Regalitate in Romania.

Evenimentul jubiliar a fost gazduit pe 7 si 8 septembrie la Castelul Jaegerhof, in Dusseldorf, Germania - un loc istoric, de unde Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a plecat pentru a deveni rege al Romaniei. Anul 2016 marcheaza, de altfel, trei momente istorice importante, acum implinindu-se 150 de ani de la sosirea lui Carol I in Romania, de la intemeierea Dinastiei Regale si de la promulgarea Constitutiei din 1866.
Atat la concertul festiv din Sala Schumann, in incinta Muzeului de Arta din Dusseldorf, cat si la evenimentul oficial de la Castelul Jaegerhof, balerine din corpul de balet al Operei din Dusseldorf au purtat costume somptuoase din colectia Zestrea by Liliana Turoiu. Inspirate de straiele pretioase ale domnitelor din Tara Romaneasca, tinutele au fost alese in perfect acord cu tema principala a manifestarilor culturale: George Enescu - Rapsodia Romana si sarbatorirea a 150 de ani de Regalitate in Romania. In plus, colectia Zestrea este prezenta si in Caietul Istoric dedicat Regelui Carol I al Romaniei, catalogul realizat de Institutul Cultural Roman si Asociatia Culturala Romano-Germana Atheneum cu aceasta ocazie si care a fost daruit tuturor oficialitatilor prezente in cadrul evenimentelor jubiliare.
Zestrea by Liliana Turoiu este mai mult decat o colectie de vesminte: este un proiect cultural si educational, de promovare a identitatii nationale si de incurajare a dialogului intercultural. Proiectul cuprinde atat colectia vestimentara moderna, inspirata din costumul traditional romanesc, cat si un album de arta si costum, ale carui fotografii au fost realizate in cel mai vizitat obiectiv turistic romanesc, Castelul Bran.
Astfel, evenimentele festive din 7-8 septembrie 2016, de celebrare a 150 de ani de Regalitate in Romania, au reprezentat inca o ocazie cu care designerul roman Liliana Turoiu a promovat valorile autentice ale Romaniei - istorice, etnografice si culturale, ca si frumusetea sufletului romanesc, exprimata prin culoare, textura si simboluri. Ca un adevarat ambasador al turismului si al valorilor romanesti, Liliana Turoiu, lector universitar doctor in cadrul Departamentului de Moda al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, sprijina in mod continuu cultura romaneasca. Nu numai prin expozitiile sale de arta si costum contemporan, ci si prin numeroase conferinte pe care le-a sustinut de-a lungul timpului in cadrul unor prestigioase institutii academice internationale.
Mai multe detalii si noutati despre proiectul Zestrea gasiti pe lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, ca si  pe pagina facebook.com/Liliana Turoiu Studio - Official.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.