Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Nocturna muzeala la MNAR

Nocturna muzeala la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita vineri, 23 septembrie si sambata, 24 septembrie 2016 sa luati parte la programul Nocturna muzeala, cand sediul central si muzeele-satelit vor fi deschise pana la ora 22.00.
In cadrul Nocturnei muzeale vor avea loc doua conferinte:
Argint si perle in pictura orientalista, conferinta sustinuta de dr. Carmen Tanasoiu, specialist in arta veche romaneasca, vineri, 23 septembrie, ora 19.00, in expozitia Oglinzile Orientului. Calatori la Constantinopol si in Asia Mica, in Balcani, nordul Africii, Persia si, uneori, pana in Extremul Orient, pictorii orientalisti surprind exoticul peisajului, al interioarelor si al atmosferei. Conferinta prezinta bijuteriile expuse, dar si pe cele reprezentate in lucrarile din expozitie. Se vor discuta modurile in care erau purtate, simbolistica lor, tehnica si modalitatile de realizare.

Pentru a participa la acest eveniment este necesar sa faceti o rezervare prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la telefon 021.314.81.19. Biletul de acces costa 10 lei si include vizitarea expozitiei Oglinzile Orientului, deschisa pana pe data de 25 septembrie 2016, la parterul Galeriei Nationale.
Retorica unui gest, conferinta sustinuta de dr. Malina Contu, muzeograf in cadrul Biroului de Arta Europeana si Arta Decorativa, sambata, 24 septembrie, ora 19.00, in Galeria de Arta Europeana, in cadrul programului Opere in prim plan. Conferinta va porni de la povestea posturii personajului din tabloul lui Allan Ramsay (1713-1784) intitulat Portretul lui John Grey. Se va evidentia contextul care i-a dat nastere, in conexiune cu modelul clasic invocat si cu locul portretului in ierarhia academica la final de secol XVIII.
Acest gen de portret ilustreaza un moment important in codul comportamental din Anglia unei epoci dominate de interesul pentru trecutul clasic, dar preocupata in acelasi timp sa defineasca profilul omului modern. Deprinderea de a poza cu mana in reverul vestei, derivata din statuara antica, se afirma ca o emblema a educatiei si conduitei alese in contextul unei discutii mai ample asupra stilului acceptat de public. Ulterior, faptul ca aceasta postura s-a impus ca expresie a tinutei nobile este dovedit cu stralucire de portretele lui Napoleon Bonaparte, precum si ale multor figuri reprezentative din Imperiul Habsburgic.
Inscrieri la: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau 021.314.81.19. Pret bilet: 10 lei.
Programul Nocturnei muzeale:
- Vineri, 23 septembrie, veti putea vizita, intre orele 11.00 si 22.00, Galeria Nationala si expozitia temporara Oglinzile Orientului.
- Sambata, 24 septembrie, veti avea ocazia sa vizitati, intre orele 11.00 si 22.00, Galeria de Arta Europeana si muzeele-satelit ale MNAR: Muzeul Colectiilor de Arta (Calea Victoriei 111), Muzeul K.H. Zambaccian (Strada Muzeul Zambaccian 21 A), Muzeul Theodor Pallady (str. Spatarului 22).
Ultima intrare in spatiile expozitionale se va face la ora 21.30.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.