Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia Pierre Alechinsky si scriitorii, la MNAR

Expozitia Pierre Alechinsky si scriitorii, la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei, delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti si Centrul Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere va invita miercuri, 28 septembrie 2016, ora 18.00 la vernisajul expozitiei de grafica Pierre Alechinsky si scriitorii, care va avea loc in Salile Kretzulescu ale muzeului. In fiecare an, incepand din 2002, Muzeul National de Arta al Romaniei a gazduit in spatiile sale cate o expozitie realizata in colaborare cu o institutie culturala din Valonia-Bruxelles. Anul acesta, Centrul Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere ne propune o incursiune in universul creatiei lui Pierre Alechinsky, printr-o selectie de lucrari rezultate din colaborarea cu scriitori precum Michel Butor, Eugene Ionesco, Francois Nourissier sau Emil Cioran.

Expozitia Pierre Alechinsky si scriitorii aduce in prim-plan opera unui artist de incontestabila anvergura internationala, problematizata din unghiul imagine-text. Este vorba de 66 de opere de grafica - ilustratie de carte, afis, gravura - realizate in intervalul 1967-2007 si configurate in jurul raportarii sale, deopotriva artistice si intelectuale, la operele unor scriitori consacrati.
Nascut la Bruxelles in 1927, Pierre Alechinsky s-a specializat in ilustratia de carte, studiind tipografia, fotografia si tehnicile de imprimare la Scoala Nationala Superioara de Arhitectura si Arte vizuale din La Cambre (Bruxelles). Este unul dintre reprezentantii majori ai artei belgiene de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Dincolo de colaborarea din anii 1949-1951 cu faimoasa grupare internationala CoBra, Pierre Alechinsky s-a impus in arta contemporana a ultimei jumatati de secol ca artist complex - pictor, grafician, poet - preocupat de relatia intima dintre forma, configuratie, semn si grafem.
Expozitia dedicata lui Pierre Alechinsky, care va implini 89 de ani pe 19 octombrie, este organizata de delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti, Centrul Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere si Muzeul National de Arta al Romaniei in cadrul Programului de cooperare intre Valonia-Bruxelles si Romania.
Expozitia de grafica Pierre Alechinsky si scriitorii va putea fi vizitata in perioada 28 septembrie 2016 - 31 ianuarie 2017.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.