Sambata, 18 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Conferintele de marti la MNAR: Matei Stircea-Craciun - Confluente Brancusi-Eminescu

Conferintele de marti la MNAR: Matei Stircea-Craciun - Confluente Brancusi-Eminescu

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita marti, 18 octombrie 2016, orele 18.00, in sala de conferinte din Corpul Central (intrarea A2), la prelegerea Confluente Brancusi-Eminescu, sustinuta de dr. Matei Stircea-Craciun, cercetator la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Romane. Este cea de-a doua expunere dintr-o serie mai ampla dedicata sculptorului Constantin Brancusi, care se inscrie intr-o linie de programe care vor fi organizate la MNAR in zilele de luni si marti, cand spatiile expozitionale sunt inchise.

Prelegerea anterioara, consacrata Cuminteniei Pamantului, Sarutului si Rugaciunii, a oferit o mostra de valorizare moderna a arhetipurilor iudeo-crestine. Prelegerea de fata inaugureaza exegeza unor motive inspirate de lirica eminesciana. Odata cu Domnisoara Pogany, urcam spre piscuri de imaginar emblematice acestei parti de lume moderna: tema mortii Satanei, asa cum o inchipuie Eminescu si Brancusi, se ofera drept perfect complementara temei mortii lui Dumnezeu, imaginata de un Nietzsche prin Asa grait-a Zarathustra (1883), a spus Matei Stircea-Craciun, cercetator la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Romane, care s-a specializat in abordari de antropologie simbolica a artei abstracte si propune o noua metoda in critica de arta: hermeneutica endogena.
Pentru a va inscrie la acest eveniment, trimiteti un e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau sunati la telefon 021.314.81.19. Pret bilet: 10 lei.

Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.