Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Peisaje franceze in arta romaneasca moderna, expozitie la Muzeul Colectiilor de Arta

Peisaje franceze in arta romaneasca moderna, expozitie la Muzeul Colectiilor de Arta

Email Imprimare

La Muzeul Colectiilor de Arta, muzeu-satelit al Muzeului National de Arta al Romaniei, s-a deschis expozitia Peisaje franceze in arta romaneasca moderna. Aceasta cuprinde lucrari inspirate atat de natura, cat si de contextul urban, realizate de artistii romani in timpul calatoriilor sau perioadelor de studiu petrecute in Franta. Organizata sub patronajul ambasadei Frantei la Bucuresti, expozitia cuprinde peste 80 de lucrari de pictura si grafica, semnate de artisti precum Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Nicolae Grant, Kimon Loghi, Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady, Stefan Popescu, Iosif Iser, Lucian Grigorescu, Rodica Maniu.

Patrimoniul Muzeului Colectiilor de Arta este variat, bucurandu-se de expunerea permanenta a treizeci si patru de colectii dintre cele patruzeci si cinci donate statului. Au fost selectate in mod riguros cele mai reprezentative lucrari din fiecare colectie; operele au fost grupate pe autori, pentru a pune in valoare toti artistii romani din muzeu care au pictat si desenat in Franta, contribuind astfel la inscrierea artei plastice romanesti in arta universala, a explicat Liliana Chiriac, sef sectie Muzeul Colectiilor de Arta si curatorul expozitiei.
Expozitia Peisaje franceze in arta romaneasca moderna va fi deschisa in perioada 25 octombrie 2016 – 31 ianuarie 2017 la sediul Muzeului Colectiilor de Arta din Calea Victoriei nr. 111, Corp C si poate fi vizitata de sambata pana miercuri, intre orele 10.00 si 18.00.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.