Miercuri, 8 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Intalnire la muzeu – un nou program al MNAR

Intalnire la muzeu – un nou program al MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei lanseaza marti, 1 noiembrie 2016, incepand cu ora 18.00, programul Intalnire la muzeu cu o evocare a pictorului Paul Gherasim. Invitati vor fi: Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Matei Lazarescu, Horea Pastina, Mihai Sarbulescu. Invitati speciali sunt Andrei Plesu si parintele Iustin Marchis. In cadrul acestei intalniri va fi evocata personalitatea pictorului Paul Gherasim (1925-2016), unul dintre cei mai influenti artisti si curatori ai ultimelor decenii. Initiator si organizator al unor expozitii de mare impact cultural - Studiul (Timisoara, 1978, 1981), Stravezimea satului romanesc (Muzeul Taranului Roman, 2003) -, Paul Gherasim nu a fost doar unul dintre fondatorii miscarii artistice Prolog, ci si mentorul acesteia pana la trecerea sa in eternitate la 3 august 2016.

Intalnirea, care va reuni colegi si discipoli ai artistului, persoane care l-au cunoscut si apreciat, este deschisa publicului si presei si face parte din activitatile de pregatire a unei expozitii retrospective dedicate gruparii Prolog la Muzeul National de Arta a Romaniei.
In cadrul programului Intalnire la muzeu vor avea loc o serie de conferinte, dezbateri, mese rotunde la care vor participa personalitati din varii domenii ale artei, culturii, stiintei, spiritualitatii si media, publicul fiind invitat sa participe cu propriile interventii si chestionari, a spus Calin Stegerean, directorul general al MNAR.
Evenimentul va avea loc in Sufrageria Regala, iar accesul se va face din Calea Victoriei, nr. 49-53, corpul A2; intrarea va fi libera.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.