Vineri, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitie de fotografie si lansare proiect Resturi si rosturi, in Fagaras

Expozitie de fotografie si lansare proiect Resturi si rosturi, in Fagaras

Email Imprimare

Asociatia Renascendis va invita luni, 14 noiembrie, ora 11.00 la lansarea produselor realizate in cadrul proiectului Resturi si rosturi. Comori uitate ale comunitatilor sasesti din jurul Fagarasului si totodata la vernisajul expozitiei de fotografie cu acelasi nume. Evenimentul are loc la Biserica Evanghelica din Fagaras, Piata Republicii nr. 16. Cu aceasta ocazie va fi lansat portalul www.resturisirosturi.ro, care cuprinde inventarul bunurilor culturale mobile si componentelor artistice detinute de parohiile evanghelice din Fagaras/ Fogarasch, Barcut/ Bekokten, Felmer/ Felmern, Rodbav/ Rohrbach, Soars/ Scharosch, Selistat/ Seligstadt, Jibert/ Seiburg, Lovnic/ Leblang si Sercaia/ Schirkanyen - parohii subordonate Bisericii Evanghelice C.A. Fagaras, partener in proiect. Acestea au fost cercetate si documentate in perioada iulie-noiembrie 2016.

Prin publicarea online vor deveni accesibile atat specialistilor, cat si publicului larg o serie de mici comori de obicei ignorate sau chiar ascunse privirilor celor care viziteaza monumentele: obiecte de orfevrarie si lemn, cositoare, textile de cult, lazi, steaguri, carti si documente vechi, dar si altare, strane pictate, orgi, cristelnite sau amvoane.  Portalul este totodata si un instrument de promovare turistica a obiectivelor incluse in proiect (cinci biserici medievale fortificate si patru biserici din secolul al XIX-lea).
Expozitia de fotografie vernisata cu aceasta ocazie cuprinde o selectie de 25 de imagini realizate in timpul cercetarilor pe teren, cu detalii din interioarele si exterioarele bisericilor. Alte produse realizate in cadrul proiectului sunt: o harta turistica a zonei inclusa in proiect si o carte de colorat pentru copii cu cateva dintre obiectele inventariate.
Mai multe detalii gasiti pe www.renascendis.org.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.