Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Arta din Banca intai

Arta din Banca intai

Email Imprimare

Joi, 24 noiembrie 2016, ora 19.30, Artmark – Palatul Cesianu-Racovita va invita la o expozitie, Licitatia Colectiei familiei Halfon-Elias. Dinastie de bancheri, oameni de stat, mecena si caritabili, fondatori ai sistemului bancar romanesc privat (sec. XIX-XX), si la o colectie cu piese de mobilier Licitatia de Interior. Licitatia colectiei familiei Halfon-Elias. Dinastie de bancheri, oameni de stat, mecena si caritabili, fondatori ai sistemului bancar romanesc privat va dezvaluie franturi de istorie care vizeaza povestea sistemului bancar romanesc.

Una dintre cele mai importante comunitati ce avea sa isi puna amprenta asupra istoriei Bucurestiului era comunitatea evreiasca spaniola. Personalitati care au definit totodata domeniul bancar romanesc, cat si comunitatea sefarda isi fac aparitia in spatiul public romanesc la inceputul secolului al XIX-lea.
Dintre aceste personalitati s-a remarcat Solomon Halfon, care, alaturi de fratii Elias, Manoach sau Marmorosch, avea sa puna bazele primei institutii de creditare de tip bancar din Romania, in 1828. Toti au fost si oameni de stat, mecena, filantropi, fondatori de spitale.
Colectia istorica de arta europeana, pictura romaneasca de patrimoniu, obiecte de epoca, de arta decorativa ori de mobilier va istoriseste trecutul romanesc al familiei Halfon, pe parcursul a doua secole de existenta si serviciu bancar credincios, in si pentru Romania.
Seara de joi, 24 noiembrie, nu se incheie aici. Daca sunteti melancolici dupa epoci trecute si doriti sa reinviati spiritul aristocratic, Artmark va invita sa va lasati captivati de luxoasele piese de mobilier lucrate in stil Renascentist, Art-deco, Bizantin ori Edwardian din selectia Licitatie de Interior.
Mai multe detalii gasiti pe www.artmark.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.