Miercuri, 21 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Conferinta Daruri ale lui Suleyman Magnificul, la MNAR

Conferinta Daruri ale lui Suleyman Magnificul, la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita vineri, 25 noiembrie 2016, ora 17.00, in Galeria de Arta Veche Romaneasca, la prezentarea uneia dintre cele mai spectaculoase descoperiri realizate recent in urma cercetarii Colectiei de Arta Veche Romaneasca - un fond de tesaturi medievale purtand sigiliul sultanului Suleyman Magnificul. Conferinta se va desfasura in cadrul Nocturnei Muzeale a MNAR, cand programul de vizitare se prelungeste pana la ora 22.00. 

Discutiile vor fi sustinute de prof. univ. dr. Eugen Nicolae, director al Institutului de Arheologie Vasile Parvan din Bucuresti, Raluca Casaru, restaurator in cadrul Laboratorului de Restaurare Textile al MNAR, si Emanuela Cernea, coordonatorul Departamentului de Arta Veche Romaneasca al MNAR. Despre trecutul acestor lucrari ne vorbea pana mai ieri doar o legenda culeasa de Alexandru Odobescu de la monahii Manastirii Bistrita.
In urma unei complexe cercetari interdisciplinare desfasurate de specialistii MNAR impreuna cu cei din cadrul Institutului de Arheologie Vasile Parvan al Academiei Romane si cu sustinerea colegilor din diferite muzee din Europa, America si Africa, tesaturile misterioase au putut fi datate si asociate cu unele dintre personalitatile marcante ale culturii medievale romanesti si universale, printre acestea aflandu-se si figura incarcata de poveste a sultanului Suleyman Magnificul.

Nocturna muzeala la MNAR
Vineri, 25 noiembrie, veti putea vizita intre orele 11.00 si 22.00: Galeria Nationala.
Sambata, 26 noiembrie, veti avea ocazia sa vizitati intre orele 11.00 si 22.00 Galeria de Arta Europeana si muzeele-satelit ale MNAR: Muzeul Colectiilor de Arta (Calea Victoriei 111), Muzeul K.H. Zambaccian (Strada Muzeul Zambaccian 21 A), Muzeul Theodor Pallady (str. Spatarului 22).
Ultima intrare in spatiile expozitionale se va face la ora 21.30; accesul pe baza de bilet.

Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.