Marti, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Confluente Brancusi-Eminescu III, conferinta la MNAR

Confluente Brancusi-Eminescu III, conferinta la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita marti, 29 noiembrie 2016, ora 18.00, in sala de conferinte din Corpul Central (intrarea A2), la prelegerea Confluente Brancusi-Eminescu III, sustinuta de dr. Matei Stircea-Craciun, cercetator la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Romane. Expunerea face parte dintr-o serie de evenimente dedicate sculptorului Constantin Brancusi inscrise intr-o linie de programe organizate la MNAR in zilele de luni si marti, cand spatiile expozitionale sunt inchise.

In sculptura brancusiana, un numar de douasprezece motive preiau trama Luceafarului eminescian si o transfera din registrul vesperal propriu sensibilitatii romantice intr-un registru solar, revendicat de maestru drept absolut chintensential al noii arte internationale, de deschidere planetara, careia ii inchina creatia sa, a explicat dr. Matei Stircea-Craciun.
Aceasta serie de conferinte ilustreaza un demers de antropologie structurala si antropologie simbolica circumscris unei viziuni culturologice.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.