Marti, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Zestrea romaneasca, premiata in Portugalia

Zestrea romaneasca, premiata in Portugalia

Email Imprimare

De Ziua Romaniei am avut noi si noi motive de mandrie nationala. Luni, 28 noiembrie 2016, in cadrul Galei de Premiere Best Global Model of the Year 2016 din Portugalia, rochia pretioasa din colectia Zestrea by Liliana Turoiu, purtata de reprezentanta Romaniei, a fost desemnata drept cea mai spectaculoasa tinuta a serii. Imbinand maiestria straielor medievale ale domnitelor cu o compozitie grafica impresionanta, rochia lunga, de ceremonie, semnata Liliana Turoiu si realizata din voal negru, cu aplicatii de catifea si dantela si avand insertii de broderie aurie cu motive traditionale romanesti, a fost aplaudata la scena deschisa.

Best Global Model of the Year este un concurs international dedicat modelelor profesioniste din intreaga lume si organizat an de an in Portugalia. Ca un element definitoriu, una dintre probele concursului pune accentul pe tinutele purtate la gala - toate fiind, conform regulamentului, exclusiv creatii ale designerilor din tara de unde vine fiecare participant.
Juriul, format atat din personalitati portugheze, cat si din persoane din domeniul modelingului international, a desemnat pe 28 noiembrie cel mai bun model al anului 2016 dintre cei 50 de concurenti, fete si baieti, ca si cea mai spectaculoasa tinuta a serii. Modelul castigator va intra in portofoliul agentiei internationale de prestigiu Major Model Management, cu birouri in New York, Miami, S. Paolo, Rio de Janeiro si alte mari orase ale lumii.
M-am simtit aproape de Romania, mandra de ceea ce reprezint si uimita de frumusetea culturii noastre. Sper ca prestatia mea sa fi fost la inaltimea frumusetii creatiei pe care am avut onoarea sa o port, a declarat Alexandra, reprezentanta Romaniei in concurs. Alexandra a facut o figura frumoasa atat in competitia Best Global Model de anul acesta, cat si in cadrul Galei de Premiere care a avut loc luni seara in Portugalia.

Despre colectia Zestrea
Adevarata ambasadoare a turismului si promotoare a simbolurilor romanesti, creatoarea Liliana Turoiu - artist plastic si lector universitar doctor in cadrul Departamentului de Moda al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti -, a sprijinit intotdeauna cultura romaneasca, atat prin colectiile si expozitiile sale de arta si costum contemporan, cat si prin numeroase conferinte sustinute in cadrul unor prestigioase institutii academice romanesti si internationale.
In colectia Zestrea, piesele vestimentare traditionale romanesti sunt surse de inspiratie pentru broderii moderne, utilizate in creatii vestimentare contemporane, imbinand maiestria materialelor pretioase, precum dantela, tul, catifea si matase metalizata cu cea a broderiilor elaborate, de inspiratie medievala.
Zestrea by Liliana Turoiu este mai mult decat o colectie de vesminte: este un proiect cultural de promovare a identitatii nationale, cu un puternic caracter educational, intercultural si adresat celor preocupati de traditie, valori autentice si moda. Proiectul cuprinde atat colectia vestimentara moderna, inspirata din costumul traditional romanesc, cat si un album de arta si costum, ale carui fotografii au fost realizate in Castelul Bran. Afla toate noutatile despre proiectul Zestrea de pe lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, precum si de pe pagina facebook.com/Liliana Turoiu Studio - Official.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.