Marti, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Pasiuni contemporane si istorii de record

Pasiuni contemporane si istorii de record

Email Imprimare

Licitatia Postmodernism si Arta Contemporana s-a incheiat cu un total de aproximativ 260.000 de euro pentru si cu o rata medie de adjudecare de aproape 75%. Licitatia Istoria Romanilor a avut un total de aproximativ 58.000 de euro, cu o rata medie de adjudecare de 70%. Vedeta serii a fost lucrarea Juramant (Amprente pe covor) de Ion Tuculescu, adjucata pentru 40.000 de euro. S-au bucurat de atentia publicului si Horia Damian (La pyramide rouge, 13.000 de euro, cea mai scumpa lucrare a artistului vanduta in Romania), Corneliu Baba (Anemone, 9.000 de euro), Sabin Balasa (Taramul necunoscut, 6.500 de euro), Mircea Suciu (People Moving to The Right, 15.000 de euro), Roman Tolici (The Platform, 4.000 de euro). Printre noutati, mentionam ca avangardistul Sandu Darie a vandut prima sa lucrare in Romania (Red and Black Stripes, 8000 euro), iar Catrinel Menghia Marlon a debutat cu succes la Artmark cu cele doua lucrari: Bad Girl (2.750 de euro) si Mutazioni (2.370 de euro).

Ceasul de buzunar al poetului Mihai Eminescu, adjudecat cu 19.000 euro, a confirmat ca Istoria romanilor este mereu vie. In aceeasi situatie au fost si: Ulciorul primit cadou de M.S. Regele Ferdinand I de la Aurel Sava (1.400 euro), faimoasa reprezentare a lui Mihai Viteazul, gravura realizata de Aegidius Sadeler II (4.750 euro), Polul de aur, Carol I, gravor Wilhelm Kullrich (2.250  euro), Timbrul Cap de Bour 108 parale, 1858 (9.500  euro). Palatul Cesianu-Racovita a fost gazda unui public numeros si foarte interesat. Licitatia Colectiei familiei Halfon-Elias a adus un total de aproximativ 126.000 de euro si o rata de adjudecare de 81%, iar Licitatia de Interior s-a finalizat cu un total de aproximativ de 71.000 de euro, 74% rata de adjudecare.
Licitatia Colectiei familiei Halfon-Elias a adus nume importante din arta europeana prezente pentru prima oara pe piata de arta din Romania. Nu au ramas indiferente publicului lucrari precum: Visare (Le R├¬ve) (35.000  euro), de Alfred Boucher, artist pentru prima oara aflat in licitatii la noi in tara, Vanzatorul de elixir (16.000  euro), Pescar breton de Georges Jean-Marie Haquette (3.250  euro), Jean Alexandru Steriadi, Case la Mangalia (14.000  euro), Iarna pe ulita, Gheorghe Petrascu (7.000  euro), Sfantul Eustatiu, de Albrecht D├╝rer (1.600  euro). Evantaiul din fina dantela de Bruxelles a starnit adevarate pasiuni si a fost adjudecat cu 2.000 de euro (pret de pornire 100 euro).
Nici Licitatia de Interior nu s-a lasat mai prejos: garnitura pentru semineu, stil Louis XV, s-a adjudecat cu 5.500  de euro, ceasul pentru birou, Jaeger LeCoultre, cu 2.250  de euro, lucrarea Sat de pescari de Gustave Vorel, cu 5.000 de euro, masa Paul-Charles Sormani, cu 4.250 de  euro.

Mai multe detalii gasiti pe www.artmark.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.