Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Parfum... de colectie in Camera Colectionarului

Parfum... de colectie in Camera Colectionarului

Email Imprimare

Artmark, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, institutie publica de interes judetean, care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, si Fundatia Polaris va invita la vernisajul expozitiei Parfum... de colectie, un eveniment de exceptie din seria Camera Colectionarului. Vernisajul va avea loc miercuri, 14 decembrie 2016, ora 18.00, in cadrul Galeriei Nationale a Muzeului de Arta Cluj-Napoca, in prezenta domnului Lucian Nastasa-Kovacs, managerul Muzeului de Arta Cluj-Napoca, una dintre cele mai prestigioase institutii muzeale cu profil artistic din Romania, nominalizat in anul 1997 pentru Premiul Muzeului European al Anului - EMYA, a doamnei Adina Rentea, director Pavilionul Muzeal Artmark, a domnului prof. univ. dr. Ioan Sbarciu, presedintele Senatului Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca, si a doamnei Cristina Petrut, vicepresedinte Fundatia Polaris, partenerul evenimentului.

In premiera pentru piata de arta din Romania, Artmark a demarat in luna iulie 2016, la Muzeul de Arta Constanta, proiectul intitulat Camera Colectionarului, care a reunit, in exclusivitate, pe simeza unui muzeu, tablouri dintr-o colectie privata. Pentru prima data in cadrul unui proiect cultural, un colectionar si-a expus public achizitiile in materie de arta.
Expozitia Parfum… de colectie face parte din proiectul Camera Colectionarului si ofera publicului ocazia de a admira, timp de trei luni, din fondul privat a doi colectionari romani, lucrari de patrimoniu semnate de nume mari ale plasticii romanesti, precum: Ion Andreescu, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba etc. Cea mai mare parte din operele de arta prezente in expozitie nu au fost expuse niciodata public. Lucrarile evidentiaza cu precadere geniul artistic romanesc, intre traditionalism si inovatie, tematica expozitiei imbratisand unele dintre cele mai frumoase teme din arta plastica dintotdeauna: florile, portretul si peisajul.
Aceasta tematica diversa si colorata exprima preferintele si gusturile eclectice ale celor doi colectionari, ale caror colectii s-au nascut din dragostea pentru frumos, lumina, culoare si s-au dezvoltat din pasiune, vizite la muzee, lecturi biografice ale marilor maestri sau din propriile incercari artistice. Initiativa proiectului Camera colectionarului apartine Galeriei Artmark si are ca principal scop cultivarea relatiei dintre colectie, colectionar si marile muzee de arta din Romania. Promotor al artei de patrimoniu si nu numai, muzeul devine, astfel, cel mai important partener expozitional in promovarea si consolidarea acestei relatii. Camera colectionarului este un proiect cultural ce urmeaza a fi promovat si implementat in muzeele oraselor mari, urmarind sa se extinda, treptat, in toata tara. Sustinand ideea de mobilitate a patrimoniului, proiectul isi propune sa aduca plusvaloare atat pentru colectionarii de arta, cat si pentru muzee, tinta principala ramanand insa publicul.
Cu ocazia deschiderii din 14 decembrie a.c., Fundatia Polaris, partenerul evenimentului, lanseaza un proiect initiat chiar anul acesta, dedicat educatiei pentru sanatate si destinat imbunatatirii calitatii vietii pacientilor. Printr-o abordare holistica, implicand activitati de educatie, cercetare si voluntariat, Fundatia Polaris desfasoara programe de reabilitare si de imbunatatire a calitatii vietii, contribuind, astfel, prin noi metode la recuperare si reintegrare rapida in familie si societate.
Expozitia Parfum...de colectie va fi deschisa in perioada 14 decembrie 2016 - 5 martie 2017, de miercuri pana duminica inclusiv, in intervalul orar 10.00-17.00.
Mai multe detalii gasiti pe www.artmark.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.