Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Intalnire la muzeu, dialog despre totalitarism, la MNAR

Intalnire la muzeu, dialog despre totalitarism, la MNAR

Email Imprimare

In cadrul programului Intalnire la muzeu, Muzeul National de Arta al Romaniei va invita la un dialog care isi propune sa puna in discutie momentele-cheie pentru intelegerea fenomenului totalitar reflectat in spatiul cultural, reluand din unghiuri diverse interogatii fundamentale cu privire la societatea comunista si mostenirea pe care o transmite. Prilejuit de deschiderea expozitiei Arta pentru popor? Plastica oficiala romaneasca intre 1948-1965, dialogul va fi purtat, pe de o parte, intre Ioan Stanomir si Angelo Mitchievici, autorii recent aparutei carti Comunism inc., si Magda Carneci, autoarea lucrarii Artele Plastice in Romania 1945-1989.

Ambele lucrari focalizeaza din perspective diferite asupra perioadei comuniste, dar au ca platforma comuna intentia de a revela felul in care regimul instituit prin presiunea Uniunii Sovietice si a armatei sale de ocupatie a supus societatea romaneasca unui experiment radical de transformare a fundamentelor ei care-i defineau profilul european si modernitatea. Intalnirea va fi moderata de Calin Stegerean, directorul general al MNAR, si va avea loc miercuri, 14 decembrie 2016, ora 18.00, in spatiul special dedicat acestui gen de activitati din expozitia Arta pentru popor? Plastica oficiala romaneasca intre 1948-1965.
Lucrarea Comunism. inc. Istorii despre o lume care a fost, Editura Humanitas, 2016, va putea fi achizitionata in cadrul evenimentului.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.