Vineri, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Anatomia restaurarii, expozitie la MNAR

Anatomia restaurarii, expozitie la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sa vizitati incepand de sambata, 17 decembrie, expozitia Anatomia Restaurarii. Opere de arta din patrimoniul MNAR. Expozitia, prima de acest fel din ultimii 25 de ani, aduce in prim plan importanta restaurarii atat in viata muzeului in general, cat si in cea a fiecarei opere de arta in parte. Cu acest prilej, veti putea urmari diversele etape ale procesului de restaurare, de la investigatiile premergatoare pana la redobandirea aspectului originar al unei lucrari prin raportare la principiile generale de restaurare, la lucrarile originale si la documentatiile aferente acestora, dar si prin intermediul unor scurte filme documentare realizate in cadrul celor 8 laboratoare specializate ale muzeului.

Acestora li se adauga un film documentar produs de TVR despre evenimentele din 1989 care surprinde starea Muzeului de Arta si a patrimoniului sau, ambele grav afectate in ultimele zile de decembrie ale acelui an. Din miile de lucrari restaurate de-a lungul anilor in laboratoarele muzeului au fost selectionate 80, ilustrative pentru toate genurile artistice, de la pictura, sculptura, grafica la textile si arte decorative europene si orientale. Un accent special este dat de scenografia expozitionala, inspirata de metafora unui spital de campanie in care lucrarile de arta sunt ingrijite si vindecate. Aceasta a fost realizata de echipa de arhitecti Abruptarhitectura.
Expozitia Anatomia Restaurarii. Opere de arta din patrimoniul MNAR va putea fi vizitata la parterul Galeriei Nationale, in perioada 17 decembrie 2016 – 2 aprilie 2017.
In acest interval publicul este invitat sa participe la un bogat program de evenimente.
Vizite ghidate tematice conduse de specialisti restauratori pentru grupuri de maximum 25 de persoane, ora 11.00: 19 ianuarie 2017 (restaurare rame); 2 februarie (restaurare pictura de sevalet); 9 februarie (restaurare lemn/sculptura); 16 februarie (restaurare textile); 2 martie (restaurare ceramica); 16 martie (restaurare tempera); 23 martie (restaurare grafica).
Conferinte sustinute de specialisti restauratori: sambata, 14 ianuarie, ora 11.00 - Etapele restaurarii lucrarii "Polita" din Colectia Marcu Beza (Cornelia Negoci - restaurator lemn); sambata, 28 ianuarie, ora 11.00 - Materiale si tehnici. De la fibra naturala la restaurarea obiectului de arta textila (Raluca Casaru - restaurator textile); sambata, 11 februarie, ora 11.00 - Specificul restaurarii picturii orientale (Andreia Teodorescu - restaurator grafica); sambata, 25 februarie, ora 11.00 - Situatii dificile in procesul de restaurare ceramica (Oana Solomon - restaurator ceramica); sambata, 11 martie, ora 11.00 - Restaurarea unei tapiserii din patrimoniul MNAR (Luiza Gherghinescu - restaurator textile); sambata, 25 martie, ora 11.00 - Pierdut si regasit. Detaliile si rolul lor in viata unor tablouri de Tintoretto, Vasari, Luca Giordano (Sorina Gheorghita, Ioan Sfrijan - restauratori pictura).

Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.