Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Zestrea, la Carnavalul de la Venetia

Zestrea, la Carnavalul de la Venetia

Email Imprimare

Sambata, 18 februarie, a avut loc la Ateneo Veneto vernisajul colectiei de vesmant contemporan Zestrea, semnata de lector universitar dr. Liliana Turoiu, eveniment cultural inscris in programul oficial al renumitului Carnaval de la Venetia. Costumele, fotografiile si accesoriile ce au ca sursa de inspiratie elemente ale costumului traditional romanesc sunt expuse la Ateneo Veneto intre 18 si 28 februarie

Expozitia Zestrea constituie un demers inovativ, unitar si foarte expresiv al unui artist plastic contemporan care, in cei 20 de ani de cariera, a semnat peste 100 de expozitii personale in 15 tari, reusind sa transmita de fiecare data emotie si frumusete romaneasca. Liliana Turoiu, designer vestimentar, lector universitar doctor in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, artist si femeie de afaceri, este membru al Uniunii Artistilor Plastici Profesionisti din Romania si presedinte si membru fondator al Fundatiei Altum Studio Design.
O prezenta romaneasca remarcabila la Carnavalul de la Venetia, expozitia Zestrea by Liliana Turoiu este un eveniment cultural organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Institutul Cultural Roman si Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, cu sprijinul Primariei Venetia, al Ateneo Veneto si VELA SPA si al partenerilor de traditie: Castelul Bran si TVR. Acestora li s-au alaturat parteneri media locali: VeneziaNews si Un ospite di Venezia.
Vernisajul expozitiei Zestrea a avut loc in Aula Magna a Ateneului Venetian, in prezenta autoarei colectiei, Liliana Turoiu, a doamnei Claudia Popa - director general Creart, a domnului Rudolf Dinu - directorul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, a domnului Stefano Karadjov - director artistic al Carnavalului de la Venetia, si a altor personalitati din domeniul artei si culturii din Romania si din Italia. Numerosii iubitori de arta si moda prezenti la deschiderea oficiala a expozitiei au admirat tinutele somptuoase Zestrea si s-au bucurat de momentul inedit sustinut de grupul de tulnicarese "Moatele" din Campeni, judetul Alba, prezente si ele cu doua manifestari artistice in programul oficial al Carnavalului.
Colectia Zestrea este minunata tocmai pentru ca reuseste sa transmita fascinatia trecutului, reactualizandu-l intr-un stil contemporan, ceea ce este in spiritul acestui carvanal, a mentionat domnul Stefano Karadjov, directorul artistic Carnevale di Venezia, care a fost incantat sa poarte o camasa de ceremonie Zestrea atat la vernisaj, cat si la evenimentele oficiale ulterioare ale Carnavalului.
Alte informatii despre lucrarile Lilianei Turoiu se gasesc pe site-ul lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, ca si pe pagina facebook Liliana Turoiu Studio - Official.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.