Luni, 6 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Noaptea Muzeelor imbogateste Bucurestiul cu un muzeu neconventional

Noaptea Muzeelor imbogateste Bucurestiul cu un muzeu neconventional

Email Imprimare

Noaptea Muzeelor revine cu o noua editie, a 13-a, sambata, 20 mai 2017. Muzeele din Romania isi deschid portile si luminile in aceeasi noapte, alaturi de alte cateva mii de muzee si institutii culturale din intreaga Europa, pentru o sarbatoare a colectiilor si a creativitatii, care va transforma peisajul urban. Noaptea Muzeelor aduce in acest an mai multe surprize la Bucuresti. Daca pana acum publicul s-a bucurat de oferta culturala a muzeelor, a organizatiilor culturale, a asociatiilor si a galeriilor de arta, derulate in diverse zone si spatii neconventionale sau in curtile si salile de expunere ale muzeelor, anul acesta, Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania va fi mai mult decat un promotor al evenimentului si un furnizor de servicii complementare pentru public. Reteaua va fi prezenta cu un proiect curatorial complex, care prezinta un concept original si impresionant: muzeul in continua transformare.
Noul concept de muzeu va fi lansat oficial in perimetrul extins al Nod Makerspace, la doua luni dupa Noaptea Muzeelor, dar va debuta chiar pe 20 mai cu o expozitie dedicata diferitelor tipuri de locuire in Bucurestiul ultimilor 70 de ani. Proiectul curatorial va fi dezvoltat in parteneriat cu Simina Badica (curator), cu o echipa de experti independenti si cu Asociatia VIRA. Fiind un concept cu tema deschisa si proces de formare viu, la dezvoltarea acestei expozitii vor participa creativi, cautatori de povesti urbane, activisti pentru salvarea patrimoniului orasului Bucuresti si, nu in ultimul rand, publicul care este invitat sa dea continut temei primei expozitii a muzeului.
Si pentru ca dialogul devine tema centrala a povestii propuse de Noaptea Muzeelor la aceasta editie, el va putea fi extins si in primul spatiu-cafenea a evenimentului. "Cafeneaua" va functiona in perioada premergatoare Noptii Muzeelor, 15-19 mai, in cadrul Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi. Va fi spatiul perfect pentru a facilita un dialog inspirational si constructiv intre muzeografi si public, care este invitat sa acceseze spatiul si sa nu ezite in a oferi sugestii de implicare in dinamica unui muzeu. In spatiul-cafenea va puteti intalni cu lectura, cu proiectiile despre viata muzeelor si veti putea socializa la o cafea si in preajma deliciilor branduite si inventate special pentru eveniment de catre artizani ce tin in viata micile bresle gastronomice locale.
Pentru orice informatii suplimentare, intrebari, parteneriate si oferte culturale va rugam contactati Echipa Noptii Muzeelor la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.