Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente MNAR participa la expozitia dedicata centenarului Rodin

MNAR participa la expozitia dedicata centenarului Rodin

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei participa cu sculptura Somnul de Constantin Brancusi la expozitia Rodin. L-exposition du centenaire dedicata lui Auguste Rodin la implinirea in 2017 a unui secol de la trecerea sa in eternitate. Aceasta mare retrospectiva reuneste atat lucrarile sculptorului francez, cat si ale unor artisti ca Braque, Picasso, Matisse, Brancusi si Man Ray.

Expozitia, organizata de Muzeul Rodin din Paris, impreuna cu Reteaua Muzeelor Nationale din Franta, va fi deschisa la Grand Palais in perioada 20 martie - 31 iulie 2017.
Mai multe detalii despre expozitie gasiti pe www.grandpalais.fr

Tur ghidat in expozitia Arta pentru popor?
Joi, 23 martie, ora 16.30, curatoarea Monica Enache face turul ghidat al expozitiei Arta pentru popor? Plastica oficiala romaneasca intre 1948-1965, nuantand intrebarea formulata prin demersul curatorial si reflectata de titlul expozitiei: A fost arta anilor 1948-1965 o arta conceputa pentru popor? Si daca da, in ce sens? Explorand expozitia alaturi de cea care a conceput-o, vizitatorii pot formula propriile intrebari, raspunsuri, interpretari bazate pe dialogul cu lucrarile expuse, dar si cu propria memorie.
Pentru participarea la vizita ghidata se plateste doar biletul de acces in expozitie -10 lei.
Mai multe detalii despre expozitie gasiti pe www.mnar.arts.ro

Programul Opere in prim-plan
Sculptorul Rodin pictand, lucrare realizata de Camille Claudel la sfarsitul secolului al XIX-lea, va deschide in acest an seria de conferinte Opere in prim plan. Sculptura va fi expusa temporar in Galeria de Arta Europeana, sala dedicata artei moderne franceze, in perioada 1 martie - 4 iunie 2017. Lucrarea expusa va reprezenta punctul de plecare al conferintei Artistul si imaginea sinelui, sustinuta de dr. Malina Contu, muzeograf in cadrul Sectiei de Arta Europeana a MNAR, care va analiza aceasta sculptura in contextul (auto)reprezentarii artistului din perspectiva mai larga a discutiei despre statutul creatorului si in conexiune cu alte reprezentari similare.
Conferinta va avea loc, sambata, 25 martie, ora 18.00, fiind reluata miercuri, 3 mai, ora 16.00.
Inscrierea se face prin e-mail la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la numarul de telefon 021.314.81.19.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.