Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Cartografii sonore - concerte la Muzeul Hartilor

Cartografii sonore - concerte la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

La Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, la fiecare final de luna, muzica va dezvalui povestea unei harti din vremuri indepartate. Un nou eveniment al Stagiunii Cartografii sonore va avea loc marti, 25 aprilie, de la ora 18.00, in saloanele muzeului din strada Londra nr. 39. Accesul la eveniment se va face prin rezervare in prealabil, detalii aflati in randurile ce urmeaza. Harta in jurul careia se va contura evenimentul va fi Europa Tabula IX, realizata de Gerardus Mercator in secolul al XVI-lea. Editia de fata a fost tiparita in 1578 probabil la Amsterdam. Ea prezinta a noua harta a Europei, asa cum a fost conceputa de Ptolemeu in secolul al II-lea d.Hr., si anume Panonia, Tracia si Dacia, litoralul Marii Negre si stramtorile Bosfor si Dardanele. Mai multe despre aparitia acestei harti va spune istoricul Silviu Anghel in deschiderea evenimentului. Harta aleasa va deveni, ca si pana acum, harta lunii urmatoare la MNHCV si va beneficia de o expunere aparte.
Ptolemeu, autorul alexandrin al primei descrieri sistematice a intregii lumi cunoscute, a lasat si lucrarea Harmonik in care prezinta teorii ale muzicii bazate pe sistemul pitagoreic al numerelor. Concertul, inspirat si de aceasta data de istoria hartii, va cuprinde recitaluri de harpa, instrument preferat de antichitate, si va purta auditoriul pe meleagurile muzicii vechi si, in final, romantice, prin dansuri romanesti.
Vor interpreta elevi ai Liceului de Muzica Dinu Lipatti: Andrei Olaru – harpa si Valentin Dimitrie Simion – violoncel, coordonati de Raluca Stratulat, profesorul lor, dar si una dintre cele mai cunoscute violoniste ale  noului val de muzici contemporane.
Programul va cuprinde lucrari de F.M. Veracini, D. Scarlatti, B. Marcello, C. Debussy, B. Bartok.
Pentru completarea experientei, la final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri dintr-una din regiunile descrise de harta: Dacia si terasele Dunarii.
Pretul biletului de intrare la muzeu este de 8 lei, vizitatorii fiind indrumati sa faca o rezervare din timp, locurile fiind limitate. Rezervarile se pot face la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.