Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Ziua Astronomiei, la Barlad

Ziua Astronomiei, la Barlad

Email Imprimare

In data de 6 mai 2017, Observatorul Astronomic al Muzeului Vasile Parvan din Barlad, judetul Vaslui, va organiza o activitate de promovare a astronomiei, intitulata Ziua Astronomiei la Barlad. Oficial, Ziua Internationala a Astronomiei a fost pe 29 aprilie, dar pentru ca elevii au fost in vacanta s-a decis ca prezentarea publica sa se desfasoare in urmatoarea sambata, pe 6 mai 2017.

Incepand cu anul 1973, intr-o sambata senina din luna aprilie sau mai, cand Luna este in preajma fazei de Primul Patrar, astronomii din lumea intreaga sarbatoresc Ziua Astronomiei. Miscarea a inceput in California (SUA) in anul 1973, cand astronomul amator Douge Berger (presedintele clubului local Astronomical Association of Northern California) a decis ca decat sa invite oamenii sa participe la o seara de observatii astronomice intr-un loc indepartat de oras, mai bine ar fi ca clubul de astronomie sa organizeze observatii astronomice in mijlocul orasului si sa arate obiectele ceresti publicului trecator, care altfel nu ar avea ocazia sa priveasca printr-un telescop.
Pe scurt, Ziua Astronomiei e o zi de promovare a astronomiei in locuri publice prin prezentari, observatii astronomice din mijlocul parcurilor, demonstratii sau alte activitati. Cu acest prilej la evenimentul dedicat Zilei Internationale a Astronomiei din 6 mai va fi invitat special astronomul amator Sorin Cosmin Miclos de la Asociatia Ucenicul Astronom din Miercurea Ciuc, judetul Harghita. Prezentarea publica va avea loc la ora 19.00, la sediul Observatorului Astronomic din str. Republicii nr. 235.
Observatiile astronomice din strada se vor desfasura in zona centrala a orasului, zona Parcului Victor Ion Popa, la strada principala (pe trotuar), orele 20.30-22.00. Observatiile astronomice se vor desfasura numai daca cerul va fi senin!   

Mai multe detalii gasiti pe astrobarlad.wordpress.com si www.facebook.com/astrobarlad.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.