Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Noul romantism negru, expozitie la MNAR

Noul romantism negru, expozitie la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei si Kunstlerhaus Bethanien Berlin va invita miercuri, 10 mai, la ora 18:00 la vernisajul expozitiei Noul romantism negru, la parterul Galeriei Nationale, Calea Victoriei nr.49-53. Expozitia Noul romantism negru propune o explorare a celor mai recente directii din arta contemporana, reunind lucrarile a 34 de artisti nascuti in Austria, Cehia, Danemarca, Germania, Norvegia, Olanda, Romania, Spania si SUA. Firul invizibil care uneste cele peste optzeci de lucrari prezente la MNAR este recursul, mai explicit sau mai disimulat, la temele consacrate ale romantismului, reinterpretate si re-semnificate in cheie contemporana. 

Expoziţia investigheaza abordarile artistice contemporane situate intre Dark Wave-ul progresiv si Finsterstrategie - strategiile de reprezentare a enigmaticului, obscurului si misterelor. Daca temele romantice, cu nuanta lor "neagra", s-au dezvoltat mai ales prin ocuparea unor "teritorii" disponibile prin nefrecventare anterioara, artistii din aceasta expozitie abordeaza "maniera neagra" ca fiind cea mai apta sa exprime realitatea contemporana aglomerata de incertitudini, rasturnarea valorilor si proliferarea raului, fie ca acesta inseamna insecuritatea sociala, personala sau amenintarea razboiului.
Expozitia Noul romantism negru de la MNAR este prima dintr-un circuit itinerant care include Stadtgalerie Kie din Kiel, Kunstlerhaus Bethanien din Berlin, Galerie der Stadt din Backnang, Kunstlerhaus Palais Thurn und Taxis din Bregenz si Topicuv Salon din Praga.
Expozitia va putea fi vizitata in perioada 11 mai - 27 august 2017.

Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.