Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Cu prietenii la Muzeu, la MNAR

Cu prietenii la Muzeu, la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei, Asociatia Prietenii MNAR si Fundatia Orange va invita sambata, 20 mai 2017, la Noaptea Muzeelor 2017. Pentru a sublinia importanta frecventarii muzeelor si a felului in care acestea se apropie de vizitatori, editia din acest an se desfasoara sub genericul Cu prietenii la Muzeu.

Asociatia Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei, care si-a reluat activitatea la inceputul anului 2017, invita vizitatorii de Noaptea Muzeelor sa participe la un traseu-concurs cu premii in Galeria de Arta Europeana, sa socializeze alaturi de prieteni si familie in curtea de onoare a fostului Palat Regal si sa raspunda unui chestionar legat de activitatea Muzeului National de Arta al Romaniei.
Tot cu acest prilej va fi lansata aplicatia ARTmobile – Un muzeu la indemana! pentru Android si iOS, realizata in cadrul programului Lumea prin culoare si sunet, finantat de Fundatia Orange. Vizitatorii vor putea descarca aplicatia care permite descifrarea povestilor din spatele unora dintre cele mai indragite lucrari din galeriile permanente ale muzeului. Publicul va beneficia de echipamente speciale puse la dispozitie de Orange Romania si Fundatia Orange pentru a facilita celor interesati descarcarea aplicatiei pe propriile telefoane inteligente, contribuind astfel la transformarea radicala a vizitei in muzeu!
Raspunzand apelului lansat de Delegatia Permanenta a Republicii Irak la UNESCO, MNAR va expune in mod exceptional un vas de ceramica din Zona Golfului Persic din Colectia de Arta Orientala, atragand atentia asupra pericolului la care este expus patrimoniul muzeal din zonele de conflict in general si din Irak in special.

Program Noaptea Muzeelor, sambata 20 mai:
La sediul central (Calea Victoriei 49-53):
• vizite ghidate incepand cu orele 11:30, 14:00, 16:30 in spatiile istorice ale fostului Palat Regal;
• vizitarea Galeriei de Arta Europeana si Galeriei Nationale in intervalul orar 19:00-5:00.
La Muzeul Colectiilor de Arta (Calea Victoriei 111):
• vizitarea expozitiei Stefan Caltia. Obiecte graitoare, in intervalul orar 19:00-5:00.
Intrarea este gratuita.
Sambata, 20 mai, si duminica, 21 mai, muzeele-satelit - Muzeul Zambaccian, Muzeul Theodor Pallady si Muzeul Colectiilor de Arta (cu exceptia expozitiei temporare Stefan Caltia. Obiecte graitoare inclusa in programul Noptii Muzeelor) - vor fi deschise dupa programul normal: 11.00 – 19.00.
Duminica, 21 mai, Muzeul National de Arta al Romaniei (sediul central) va fi inchis.

Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.