Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Co-creativitate intr-o expozitie inedita la Muzeul Hartilor

Co-creativitate intr-o expozitie inedita la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi in colaborare cu Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza va invita la vernisajul expozitiei inedite H+ARTA contemporana, ce prezinta lucrari realizate de elevi ai clasei a X-a in cadrul acestui liceu. Acesta va avea loc vineri, 16 iunie 2017, ora 18.00, la sediul muzeului. Expozitia este produsul final al proiectului Tonitza la Muzeul Hartilor, initiat de muzeu in colaborare cu Liceul Tonitza in luna aprilie 2017.

Bazat pe conceptul de co-creativitate, proiectul a propus liceenilor intalniri moderate de Valentina Iancu (curator) si Aurora Kiraly (artist vizual), in care s-a discutat despre profesia de curator, despre patrimoniu, despre cum acesta poate fi utilizat ca sursa de inspiratie de catre artistii contemporani si despre cum se pot raporta la el. Liceenii implicati in acest proiect au aflat notiuni generale legate de curatoriat, cum se face o cercetare artistica, cum se stabileste o tema si cum poate fi ea dezvoltata si au lucrat pe o tema urmarita de cele doua coordonatoare. In pregatirea expozitiei, liceenii au fost cei care au ales si au votat titlul expozitiei, au gandit modul de promovare si panotare a expozitiei, au oferit feed-back, in cadrul unei munci de echipa in care vocea copiilor a fost la fel de importanta ca si cea a adultilor coordonatori.
Satelitii lui Uranus, Orasul viciilor, Harta gandurilor, Adevarata harta a centrului vechi sunt doar o parte din titlurile lucrarilor ce vor fi expuse, alaturi de caietele de schite, in cadrul expozitiei. Lucrarile si performance-ul realizate de cei opt artisti au drept sursa de inspiratie atat patrimoniul muzeului, cat si ideea de cartografie in general: harta cerului, vechile harti polineziene, planul orasului Bucuresti etc.
Durata expozitiei:  16 iunie – 16 iulie 2017.
Locul: Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Str. Londra nr. 39, sector 1, Bucuresti.
Program de vizitare: miercuri - duminica, 10.00-18.00.
Tarif: 8 lei, inclus in pretul de vizitare al Muzeului.
Gratuit: ultima sambata din fiecare luna.

Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.