Luni, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Gaudeamus 100, editie aniversara la malul marii

Gaudeamus 100, editie aniversara la malul marii

Email Imprimare

Gaudeamus, cel mai longeviv si mai indragit targ de carte din Romania de peste douazeci de ani, a ajuns acum la editia cu numarul 100. Pe care ii vor sarbatori cum se cuvine la malul marii, in momentul de varf al sezonului estival. Nu exista tort cu 100 de lumanari (cel putin deocamdata!), ci o multime de surprize si cadouri ... pentru invitati: zeci de evenimente editoriale si muzicale oferite de Radio Romania, numeroase concursuri derulate in incinta, pe posturile Radio Romania si online si o oferta de carte atractiva si generoasa sunt doar cateva dintre motivele pentru care cititorii aflati in vacanta la malul marii sunt asteptati la Targul Gaudeamus Litoral, editia a IX-a.

Evenimentul, componenta a Caravanei Gaudeamus, este organizat de Radio Romania, prin Centrul Cultural Media Radio Romania si Radio Constanta, in perioada 12-16 august in Piateta Perla din Mamaia. Zilnic, intre orele 15.00 si 23.00, o mare de carti ii asteapta pe turisti si pe constantenii iubitori de carte pentru o doza estivala de cultura. In premiera in acest an, Targul Gaudeamus Litoral este organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Constanta. Presedintele de onoare al acestei editii va fi domnul Decebal Fagadau, primarul orasului Constanta.
Printr-o fericita coincidenta, in aceasta vara se implinesc si 50 de ani de la inaugurarea Radio Vacanta, postul de radio emblema pentru Litoralul romanesc timp de zeci de ani. Dubla aniversare va fi marcata printr-o serie de concerte sustinute in premiera la Gaudeamus Litoral de orchestrele Radio Romania, pe scena amenajata in Piateta Perla. Trei seri, trei orchestre, mai multe genuri muzicale si un mix cultural (carte si muzica) atractiv si accesibil, prezentat la cele mai inalte standarde.
Deschiderea oficiala a targului va avea loc sambata, 12 august, la ora 17.00.
Nu ratati nici expozitia aniversara Gaudeamus 100, care va reuni 100 (evident!) de fotografii de la cele 99 de editii care au avut loc in intreaga tara de-a lungul timpului! Un memento fotografic care reuneste momente emotionante sau amuzante, portrete de scriitori indragiti sau „simpli‟ pasionati de carte, in care, daca sunteti vizitatori fideli, poate veti avea surpriza sa va regasiti!
Cu prilejul targului, vor fi reluate si cateva proiecte traditionale, initiate si derulate de Radio Romania: campania de donatii Cartile se intorc acasa si Politia Gaudeamus. Nu vor lipsi nici Tombola Gaudeamus, derulata pe baza buletinelor de vot al publicului, sau concursul Miss Lectura adresat celor mai frumoase vizitatoare. Premiile Tombolei Gaudeamus vor consta in suma de 500 de lei, oferita de Asociatia Lions Balkanica si intr-un zbor de 30 de minute desupra litoralului romanesc, de pe Aeroportul Tuzla - pe care castigatorul il poate filma si/sau fotografia - oferit de Regional Air Services.
Proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.
Parteneri principali vor fi BRD Groupe Société Générale si Dacia.
Parteneri evenimentului vor fi Primaria Municipiului Constanta, ARENA Communications, Asociatia Lions Balkanica, Regional Air Services, Departamentul Centenar, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Statul Major al Fortelor Navale Romane – Muzica Militara a Fortelor Navale, RATC.
Parteneri media vor fi TV Alpha Media, Catavencii, Constanteanul, Forbes, Litoral TV, Neptun TV, Observator Cultural, Revista 22, Suplimentul de Cultura, Telegraf,  www.educta.ro
Informatii suplimentare gasiti pe www.gaudeamus.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.