Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente De Straja la Palatul Regal, reconstituire istorico-militara, la MNAR

De Straja la Palatul Regal, reconstituire istorico-militara, la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), va invita sambata, 23 septembrie, intre orele 11.00 si 16.00, in Curtea de Onoare a muzeului, la evenimentul De Straja la Palatul Regal. Reconstituire istorico-militara - 100 de ani de la Marele Razboi. Organizat impreuna cu Asociatia 6 Dorobanti in cadrul programului de activitati ce insotesc expozitia Atelier de front. Artisti romani in Marele Razboi, evenimentul pune in scena mici franturi din viata de zi cu zi a ostasilor din timpul Primului Razboi Mondial.

Imbracati in uniforme romanesti, membrii asociatiei vor recrea in curtea fostului Palat Regal de pe Calea Victoriei o tabara de front, intrand in ritmul diferitelor activitati si ceremonii de-acum 100 de ani. Vizitatorii vor lua parte la prezentarea armamentului si a echipamentului de razboi, la demonstratii de manuire a armelor si de instructie de front si vor afla cum functionau armele, care erau munitia si echipamentul armatelor romane si/sau combatante.
Un Oficiu Postal de Campanie, prezent special cu acest prilej, va oferi celor dornici de "amintiri de pe front" posibilitatea de a expedia celor dragi carti postale ilustrate, scrise cu toc si cerneala si stampilate cu pecetea Cenzurii Militare inaintea trimiterii. In Studioul Fotografic, vizitatorii vor putea poza in fata aparatului unui operator de front, asemenea celor din Serviciul Foto-Cinematografic al Armatei. Sau vor fi desenati de artistul de front invitat – precum cei atasati Marelui Cartier General, ale caror opere pot sa fie vazute in expozitia Atelier de front. Artisti romani in Marele Razboi.
Dr. Adrian-Silvan Ionescu, director al Institutului de Istoria Artei G. Oprescu va sustine prezentari despre fotografia de razboi, artistii de front si despre insemnatatea fenomenului international de reinscenare istorica [reenactment].
Toate pe un fond sonor adecvat – de la muzica militara a epocii la piese populare din repertoriul universal: muzica de opereta, de cabaret, vodevil, valsuri si alte piese de dans ascultate mai ales in timpul Primului Razboi Mondial.

Programul activitatilor
11.00 - Deschiderea oficiala a taberei; darea raportului, revista trupelor.
11.30-15.30 - Program divers: demonstratii, instructie de front, prezentari; Oficiul Postal de Campanie, atelier fotografic si desen de front.
15.30-16.00 - Ceremonia de inchidere a bivuacului.
Participarea gratuita.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.