Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Caracterul vietii sociale, economice si politice in Uzinele 23 August in perioada anilor 80, conferinta la MTR

Caracterul vietii sociale, economice si politice in Uzinele 23 August in perioada anilor 80, conferinta la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 28 septembrie 2017, orele 18.00, la Clubul Taranului, la conferinta Caracterul vietii sociale, economice si politice in Uzinele 23 August in perioada anilor '80.
Intrarea este libera.
Conferinta este sustinuta de Adriana Speteanu-Vasiliu, Facultatea de Istorie, Muzeul Municipiului Bucuresti.

Sunteti invitati sa patrundeti in Uzinele 23 August, un microunivers al perioadei socialiste. Aici erau concentrate sperantele fie concrete, fie sustinute propagandistic, pentru accederea rapida si definitiva a societatii romanesti la un context al dezvoltarii economice, al industrializarii, al progresului tehnologic, al urbanizarii, pe scurt, al modernizarii pe calea trasata de conceptia comunista cu privire la cursul istoriei. Cum au trait protagonistii acestei microsocietati concentrate in uzina, muncitori, maistri, ingineri, tehnicieni, economisti, cercetatori si administratori experienta muncii la Uzinele 23 August, in raport cu idealurile enuntate de partid? Prin interviuri, dar si prin imagini si documente din epoca, veti explora viata in camine, apartamentele repartizate, naveta, petrecerea timpului liber, participarea la defilari, munca voluntara, proiectiile si implicatiile calcularii si realizarii planurilor cincinale, sedintele de partid, vizitele oficialilor, efectele crizei economice asupra muncii, relatiilor si consumului, raportul masculin-feminin.

Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.