Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia „Un vis locuit/Un reve habite” la MNAR

Expozitia „Un vis locuit/Un reve habite” la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), Delegatia generala Valonia-Bruxelles la Bucuresti si Centrul Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere (Belgia) organizeaza expozitia de arta grafica Un vis locuit/Un reve habite, deschisa pentru public in perioada 29 septembrie 2017 – 28 ianuarie 2018, in salile Kretzulescu, in cadrul Programului de cooperare dintre Valonia-Bruxelles si Romania.
Expozitia Un vis locuit/Un reve habite are ca tema arhitectura. Uneori miza politica, prin aceea ca structureaza spatiul, alteori purtatoare a unei viziuni economice si ecologice, arhitectura apare ca o forta de reconstruire a oraselor, fie ca este vorba de Bruxelles sau Bucuresti (Eric Poppe, Delegat general Valonia-Bruxelles la Bucuresti).

Selectia cuprinde lucrari realizate de sapte artisti belgieni francofoni, printre care Pol Bury, Francois Schuiten, Luc Van Malderen. Operele de arta expuse invita la armonizarea si ordonarea haosului, mijlocind totodata o calatorie stranie printre visurile artistilor, inspirati de „constructia” si „de-constructia” din si prin arhitectura. Aceste imagini, care deseori raman in memoria colectiva, au dat nastere unor serii de gravuri legate nu atat de ilustrarea unei teme, cat mai ales de explorarea unui motiv sau a unei idei.
Colaborarea Muzeului National de Arta al Romaniei cu institutiile culturale din Valonia-Bruxelles a prilejuit, din 2002 si pana acum, intalnirea cu mai multe expozitii inedite. Printre partenerii constanti se numara si Centrul Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere, institutie muzeala de referinta in domeniul graficii moderne si contemporane. Acesta detine peste 12.000 de lucrari semnate de aproximativ 1.340 de artisti belgieni si straini.
Curatorii expozitiei sunt: Dominique Durinckx, custodele colectiilor Centrului Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere, Catherine De Braekeleer, directoarea Centrului Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere, si Veronique Blondel, responsabila conservarii colectiilor Centrului Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere.
Programul de vizitare al expozitiei: miercuri - duminica, 11.00 - 19.00 (pana in 30 septembrie) / 10.00 - 18.00 (octombrie - ianuarie)
Bilet de intrare: 10 lei (Gratuit: prima miercuri din fiecare luna).
Mai multe detalii puteti gasi pe www.mnar.arts.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.