Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Patrimoniul textil, pe mana artistilor contemporani, expozitie la MTR

Patrimoniul textil, pe mana artistilor contemporani, expozitie la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita vineri, 6 octombrie, ora 18.00, in Sala Tancred Banateanu, la vernisajul expozitiei Razboaie in Bastionul Tesatorilor - rezidente artistice, care aduce in fata publicului artistele participante la rezidentele de anul acesta si artizanele din Moieciu de Sus cu care acestea au lucrat. Un atelier pentru studentii de la UNARTE, care prezinta tehnici de lucru si detalii organizatorice din proiectul Razboaie in Bastionul Tesatorilor - rezidente artistice, va fi sustinut in cadrul Departamentului de Arte Textile in ziua vernisajului, de la ora 11.30.

Patru tesaturi create de artiste conteporane si artizane din Moieciu la razboiul de tesut:
● Adobe Photoshop versus razboiul de tesut
● Problematica muncii copiilor din Nepal intr-o tesatura facuta in Tara Barsei
● O carpeta cu o poveste de rapire tesuta dintr-o perspectiva de grafica de carte
● O poezie (Un fir luat, un fir lasat) in lana, in, canepa si bumbac.
Muzeul Judetean de Istorie Brasov si Asociatia Forums aduc laolalta, din 2016, artisti contemporani si artizane din zona Moieciu-Bran pentru a folosi tehnica de tesut la razboi - element de patrimoniu imaterial - in lucrari de arta despre teme, problematici si abordari tehnice actuale. In 2017, proiectul Razboaie in Bastionul Tesatorilor - rezidente artistice, care se desfasoara in Bastionul Tesatorilor din Brasov, la Universitatea de Arte Bucuresti (UNARTE) si la Muzeul National al Taranului Roman (MNTR), consta in rezidente de documentare si de lucru, atelier cu studentii si expozitii.
Expozitia Razboaie in Bastionul Tesatorilor - rezidente artistice de la MNTR se poate vizita intre 6 si 22 octombrie 2017 in Sala Tancred Banateanu a Muzeului Taranului Roman si prezinta atat lucrarile din 2017, insotite de detalii privind subiectul si tehnica folosite, cat si pe cele de anul trecut, impreuna cu biografii personale si profesionale ale artizanelor - care lucreaza de peste 50 de ani la razboiul de tesut si ale artistelor - care vin din diferite sectoare creative.
Proiectul Razboaie in Bastionul Tesatorilor - rezidente artistice este organizat de Muzeul Judetean de Istorie Brasov si Asociatia Forums, fiind cofinantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN) si sprijinit de Consiliul Judetean Brasov. Este o continuare a proiectului Razboaie in Bastionul Tesatorilor, produs si derulat in 2016 de aceiasi organizatori si sprijinit de AFCN si Consiliul Judetean Brasov.


Mai multe detalii despre gasiti pe www.razboiultesatorilor.ro si www.facebook.com/RazboiulTesatorilor.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.