Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Biografii fara domiciliu, conferinta la MTR

Biografii fara domiciliu, conferinta la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 26 octombrie 2017, orele 18, la Clubul Taranului, la conferinta Biografii fara domiciliu, un nou eveniment din ciclul Conferintelor de la Sosea.
Conferinta este sustinuta de sociologul Ciprian Voicila, Muzeul National al Taranului Roman. Intrarea este libera.

In ultimii doi ani prezenta oamenilor strazii a devenit din ce in ce mai pregnanta. Care sunt cauzele care favorizeaza fenomenul locuirii in strada? Oare toti oamenii strazii descind din Filantropica: spun o poveste mincinoasa, manipulatoare, in asteptarea unui ajutor material venit din partea noastra, a trecatorilor? Toti oamenii strazii traiesc din cersit? Care sunt mecanismele psihologice care il ajuta pe un individ sa reziste conditiilor inumane la care il expune faptul de a fi privat de un adapost si de o ambianta intima, personala? Mai pastreaza un "boschetar" legatura cu familia? Atitudinea noastra, mefienta sau participativa, influenteaza in vreun fel sansele unui om de a supravietui in strada? "Boschetarii" si "aurolaci" sunt in conflict pentru resurse sau coopereaza casa reziste impreuna? Ce face un homeless cand e cuprins de plictiseala? Care sunt dificultatile psihologice si sociale cu care se confrunta oamenii strazii cand vine vorba de reinsertia lor profesionala, de readucerea lor de la periferia societatii in sanul comunitatii?
Acestor intrebari isi vor cauta raspunsul in cadrul prezentarii Biografii fara domiciliu, care va fi insotita de fotografii, si urmata de materiale video realizate de Asociatia Vira.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista noastra, Dacic Cool.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.