Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Lansarea revistei "Martor. Anuarul de antropologie al Muzeului National al Taranului Roman"

Lansarea revistei "Martor. Anuarul de antropologie al Muzeului National al Taranului Roman"

Email Imprimare

Marti, 14 noiembrie 2017, sunteti invitati la lansarea volumului 22/2017 al revistei Martor. Anuarul de antropologie al Muzeului National al Taranului Roman, care va avea loc la Clubul Taranului (Str. Monetariei, nr. 3) incepand cu orele 17. Intrarea este libera.
Cu ocazia lansarii numarului tematic Back to the Future. Creative Traditions in the 21st Century / Inapoi in viitor. Traditii creative in secolul XXI, va invitam la o dezbatere pe marginea problematicii traditiilor. Vorbim despre traditii la timpul prezent si incercam sa mergem un pas mai departe in intelegerea lor: traditiile nu inseamna numai cultura reprodusa, transformata si transmisa din generatie in generatie, ci – din ce in ce mai mult – un construct intelectual si un domeniu al pietei cu un potential semnificativ.

Tema celui de-al 22-lea numar al revistei Martor ofera ocazia unei discutii despre implicatiile complexe si adesea dificil de formulat ale prezentei culturilor traditionale locale in societatile contemporane. Numarul a fost gandit si construit ca o suita de texte in dialog, generate de doi poli: pe de o parte, studiile care au raspuns apelului editorilor pentru acest numar tematic; iar pe de alta parte, textele nascute din experienta unui proiect derulat in acest an, propus de antropologul Vintila Mihailescu si gazduit de Muzeul Taranului: Forumul traditiilor creative. Prin urmare, textele insele sunt organizate intr-o arhitectura care da seama de dubla amorsa a volumului: teoria si practica traditiilor creative.
La dezbatere vor participa: Vintila Mihailescu, Bogdan Iancu, Corina Iosif, Anamaria Iuga si Ioana Popescu.
Revista poate fi citita online la adresa: www.martor.muzeultaranuluiroman.ro. Articolele pot fi descarcate gratuit, in format PDF. Martor este o revista academica indexata de CEEOL, EBSCO, AIO si Index Copernicus.
Acest numar al revistei Martor a fost publicat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista noastra, Dacic Cool. Mai multe puteti afla accesand www.muzeultaranuluiroman.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.