Duminica, 13 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia "Japonia, file de atlas", la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Expozitia "Japonia, file de atlas", la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Email Imprimare

Ambasada Japoniei in Romania si Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi in colaborare cu Autoritatea de Informatii Geospatiale din Japonia va invita miercuri, 22 noiembrie 2017, de la orele 18.00 la vernisajul expozitiei Japonia, file de atlas. Harti nipone din secolul XIX, care va avea loc la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (str. Londra nr. 39, sector 1, Bucuresti). Hartile din expozitie fac parte din colectia Autoritatii de Informatii Geospatiale din Japonia, institutie care, sub diverse denumiri, realizeaza de mai bine de un secol si jumatate cartografierea teritoriului national.

Actuala selectie cuprinde harti ale vechilor provincii si prefecturi din arhipelagul nipon, precum si harti ale orasului Tokyo si imprejurimilor sale, toate datand din ultima perioada a epocii Edo (1603-1867) si prima parte a epocii Meiji (1868-1912). Sunt, de asemenea, expuse si cateva exemplare ale asa-numitelor "harti Ino" bazate pe cercetarile si planurile cartografului Ino Tadataka, cel care la inceputul secolului XIX a cutreierat tara pe jos, realizand harti detaliate dupa metode moderne de masurare topografica.
Toate hartile sunt expuse in premiera in Romania si reprezinta surse de informatii utile pentru cei pasionati, actuala expozitie fiind una dintre rarele ocazii de a vedea astfel de imagini.
Expozitia va fi deschisa in perioada 23 noiembrie - 24 decembrie 2017 (de miercuri pana duminica, intre orele 10.00-18.00).
Intrarea la vernisaj este libera.Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.