Vineri, 5 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Memoria Romei, conferinte la Muzeul Hartilor

Memoria Romei, conferinte la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita marti, 12 decembrie, ora 18:00, la conferinta intitulata Memoria Romei. Amprenta trecutului in documente cartografice ale Imperiului Roman Tarziu, sustinuta de istoricul dr. Silviu Anghel. Evenimentul inaugureaza seria Atlas. Conferintele MNHCV, adresata publicului interesat de istorie si cartografie. Conferintele vor fi sustinute de specialisti din domeniul istoriei, cartografiei si vor aborda teme diverse, care vor trezi interes deopotriva in randurile comunitatii stiintifice si ale publicului pasionat de aceste subiecte.
Memoria Romei. Amprenta trecutului in documente cartografice ale Imperiului Roman Tarziu pune in discutie cateva dintre cele mai importante documente cartografice romane, cum ar fi Tabula Peutingeriana sau Notitia Dignitatum; acestea sunt in unele privinte mai graitoare pentru situatia secolelor anterioare decat pentru prezentul epocii. Prelegerea identifica aceste aspecte si analizeaza modalitatile in care ele au fost pana acum cercetate. Absolvent al Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti, Silviu Anghel este din 2011 doctor in studii clasice al Universitatii Columbia din New York. Intre 2010 si 2015 a fost cercetator stiintific la Universitatea Goettingen. A obtinut numeroase burse de cercetare, printre care un stagiu la Scoala Americana de la Atena, la Academia Americana de la Roma, la Koc University din Istanbul.
Accesul la eveniment este gratuit si se face in limita locurilor disponibile, doar pe baza inscrierii pe site-ul www.muzeulhartilor.ro.
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) este singura institutie culturala cu acest specific din Romania si printre putinele din lume. Muzeul detine o colectie de peste 750 de harti vechi si gravuri ce reprezinta in principal regiunile romane, dar si tarile Europei si alte continente. MNHCV isi propune sa devina mai mult decat un muzeu, sa fie un loc de intersectie al artelor si un centru pentru studierea si reconsiderarea istoriei si a geografiilor lumii, atat de catre specialisti, cat si de catre publicul general.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.