Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente S-a redeschis Sala Constantin Brancusi!

S-a redeschis Sala Constantin Brancusi!

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) a redeschis Sala Constantin Brancusi, miercuri, 6 decembrie, in prezenta domnului Lucian Romascanu - ministrul culturii si identitatii nationale, a domnului director Liviu Constantinescu, a domnului director stiintific Octavian Boicescu si a echipei de specialisti MNAR. Alaturi de acestia au fost de fata invitati ai corpului diplomatic si personalitati ale vietii culturale romanesti. Dupa o intrerupere de aproape un an, Muzeul National de Arta al Romaniei, detinator al celor mai multe opere de Constantin Brancusi din Romania, reintroduce in circuitul expozitional 14 lucrari ale marelui artist, reprezentative pentru perioada de formare si pentru cea de tranzitie catre stilul sintetic care l-a consacrat.
Ambianta scenografica inovatoare pune accentul pe drumul parcurs de Brancusi de la o reprezentare realista la "sculptura ca idee", invitand publicul sa redescopere opere iconice precum Somnul, Danaida si Rugaciune. Acestora li se alatura, intr-un parcurs cronologic,

Cumintenia Pamantului, opera de referinta in creatia sculptorului, aflata astazi in proprietate privata. Vizitatorii vor redescoperi astfel operele marelui sculptor intr-un nou context expozitional, gandit astfel incat sa ofere publicului o experienta unica si vor putea admira lucrarile: Somnul, Danaida, Macheta pilonului Porţii Sarutului, Scaun, Cap de copil, Supliciul, Prometeu, Inginerul  Ion Georgescu-Gorjan, Schiţa pentru portretul generalului Carol Davila, Bustul pictorului Darascu, Rugaciunea şi Bustul lui Petre Stanescu. Noua expunere prezinta si o lucrare de grafica - un Nud feminin care va ramane o perioada limitata in expozitie, din motive de conservare. Aceasta va fi expusa cate trei luni pe an si face parte din patrimoniul muzeului – Cabinetul de gravura si desen.

Eu, cu noul meu, vin din ceva care este foarte vechi
Constantin Brancusi (1876 – 1957) este considerat astazi un reper indiscutabil al modernismului, un deschizator de drumuri pentru cele mai importante directii ale sculpturii postmoderne si contemporane. Conceptul expozitional apartine societatii de arhitectura Abrupt Arhitectura, alaturi de Creativ Flooring, Aedificia Carpati, Rombigal, SHO-SHA Adertising, iar expunerea operei Cumintenia Pamantului a fost posibila datorita sprijinului acordat de Banca Transilvania si Asociatia Prietenii MNAR. Sala Constantin Brancusi face parte din expozitia pemanenta a muzeului, fiind amplasata la etajul al doilea al Galeriei Nationale – Galeria de arta romaneasca moderna.

Muzeul National de Arta al Romaniei
Program de vizitare: miercuri – duminica, orele 10.00 – 18.00. Accesul ultimului vizitator este permis cu o ora inainte de inchiderea muzeului.
Bilet de intrare: 15 lei.
Gratuit: prima miercuri din fiecare luna.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.