Luni, 8 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Muzeul Colectiilor de Arta serbeaza 40 de ani de existenta

Muzeul Colectiilor de Arta serbeaza 40 de ani de existenta

Email Imprimare

In acest an, Muzeul Colectiilor de Arta implineste patruzeci de ani de la inaugurarea sa ca sectie a Muzeului National de Arta al Romaniei. Cu aceasta ocazie, Muzeul Colectiilor de Arta propune publicului intalniri lunare cu specialistii sai, cu scopul de a evidentia cate o colectie si pentru a reliefa personalitatea colectionarilor care au contribuit la dezvoltarea vietii artistice si culturale a tarii.

In luna martie are loc prezentarea Colectiei Elena si Anastase Simu, carora li s-a datorat infiintarea in anul 1910 a primului muzeu particular de arta din Romania: Muzeul Simu. Daca doriti sa aflati ce l-a indemnat pe Anastase Simu sa se dedice constituirii unei colectii, de ce a fost donata statului roman si ce a stat la baza selectiei lucrarilor cumparate de Anastase Simu, mergeti miercuri, 14 martie, de la ora 16.00, la prezentarea sustinuta de Ilinca Damian. Vor fi evocate evolutia colectiei si istoricul Muzeului Simu.
Participarea se face pe baza biletului de acces in muzeu, in limita locurilor disponibile. Sunteti rugati sa veniti cu 15 minute inainte de ora inceperii. Prezentarea are o durata de aproximativ o ora si va fi reluata luni, 26 martie, de la ora 16.00.
Gazduit in cladirea fostului Palat Romanit, Muzeul Colectiilor de Arta ofera o perspectiva inedita asupra societatii romanesti de la inceputul secolului XX si pana aproape de zilele noastre. Cele peste treizeci de colectii expuse permanent reunesc o mare varietate de lucrari de pictura, sculptura, grafica, arta decorativa romaneasca, europeana si orientala donate de-a lungul timpului de colectionari si artisti, cei mai multi dintre ei bucuresteni. Operele semnate de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady, Lucian Grigorescu, Iosif Iser, Camil Ressu, Francisc Sirato, Alexandru Ciucurencu, Dimitrie Gheata li se adauga grafica europeana si japoneza, mobilier francez, covoare orientale si icoane populare din Transilvania.
Muzeul Colectiilor de Arta a fost redeschis in anul 2013, dupa o perioada in care au avut loc ample lucrari de consolidare si restaurare.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.