Marti, 22 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Unirea Basarabiei cu Romania: 100 de ani dupa, conferinta la Muzeul Hartilor si Cartii Vechi

Unirea Basarabiei cu Romania: 100 de ani dupa, conferinta la Muzeul Hartilor si Cartii Vechi

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita miercuri, 28 martie, ora 18.00, la un eveniment special, care marcheaza simbolic implinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, in contextul mai amplu al sarbatoririi Centenarului Marii Uniri: conferinta Unirea Basarabiei cu Romania: 100 de ani dupa, sustinuta de prof. dr. Sergiu Musteata.

Conferinta va fi precedata de un webinar cu aceeasi tema, ce va avea loc in dimineata zilei de 28 martie, incepand cu ora 11:00. Webinarul realizat de muzeu in parteneriat cu ESRI Romania este o premiera in privinta conferintelor muzeale din Romania. In cadrul acestui seminar transmis live, Sergiu Musteata va putea fi ascultat online de toti cei interesati.
La 27 martie 1918, Sfatul Tarii proclama la Chisinau unirea Basarabiei cu Romania. In cadrul prelegerii, vor fi rememorate evenimentele care au condus la unire si felul in care contextul international, politicienii si interesele marilor puteri au modificat aceste evenimente. De la caderea Uniunii Sovietice in 1991, la relatiile romano-moldoveno-ruse din anii ’90 si pana la manifestarile pro si antiunioniste din 2018, aproape nici un aspect al evolutiei teritoriului dintre Prut si Nistru nu a putut trece peste evenimentele din 1917-1918.
Doctor in istorie al Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, decanul Facultatii de Istorie a Universitatii Ion Creanga din Chisinau, Sergiu Musteata este fondator si presedinte al Asociatiei Nationale a Tinerilor Istorici din Moldova, autor a 7 monografii si a peste 200 de articole stiintifice si publicistice in domeniile istoriei, arheologiei si protectiei patrimoniului cultural, precum si editor al mai multor volume de lucrari stiintifice si reviste istorice.
Acces: pe baza de inscriere, completand formularul de pe www.muzeulhartilor.ro.
Tarif: 8 lei – bilet intreg, 2 lei – bilet studenti si elevi, 4 lei – bilet pensionari.
Accesul la webinar se face accesand link-ul urmator: http://bit.ly/2G1nG0A
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.