Miercuri, 2 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Memoriile Africii, conferinta la MTR

Memoriile Africii, conferinta la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 26 aprilie 2018, de la ora 18, la Clubul Taranului, la o noua intalnire din seria Conferintelor de la Sosea. Doamna Simona Corlan-Ioan, conferentiar, doctor in istorie specializat in spatiul african, director al Institutului de Studii Africane din cadrul Universitatii Bucuresti si fost ambasador al Romaniei in Senegal si Maroc, va povesti despre Memoriile Africii. Ipostaze locale ale discursului despre trecut.

In Africa, memoriile au fost dintotdeauna interogate pentru a investi istoria cu adevar. Apelul la memorie a insemnat adeziunea la un trecut mereu prezent si familiar in ciuda eforturilor colonizatorilor de a-l face sa fie uitat, iar certitudinea adevarului acestui trecut garanteaza viitorul. Mai mult, trezirea memoriilor echivaleaza cu redefinirea identitatii.
Conferinta prezinta practici comunitare si obiceiuri zonale in Africa de Vest. Rolul memoriei in constructia identitara va fi exemplificat prin prezentarea institutiei griotului, rapsod oficial si pastrator de istorie. Palierele memoriei, cea care sedimenteaza in naratiunile ei identitatea de grup, s-au zidit in discursul recitat de griot.
Intrarea este libera.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista noastra, Dacic Cool.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.