Joi, 2 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Japonia si lumea occidentala, conferinta la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Japonia si lumea occidentala, conferinta la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita vineri, 4 mai, ora 18.00, la conferinta intitulata Samurai si gentleman in veacul al XIX-lea. Japonia si lumea occidentala, sustinuta de Alexandra Marina Gheorghe, lector univ. dr in cadrul Sectiei de Limba si Literatura Japoneza a Universitatii din Bucuresti.

Evenimentul isi propune sa promoveze harta vedeta a lunii mai, intitulata Regatul Japoniei, realizata de cartograful german Matthaus Seutter in secolul al XVIII-lea, si vine in intampinarea interesului manifestat de public pentru istoria si cultura nipona.
Dupa succesul conferintei De la straiele de samurai la frac. Patru secole de calatorie in Japonia sustinute la MNHCV in luna ianuarie, Alexandra Marina Gheorghe aduce in atentia publicului jurnalele primilor japonezi care vizitau Statele Unite ale Americii si Europa in veacul al XIX -lea (Fukuzawa, Kunitake, Ogai si Soseki). Modalitatea de a-l percepe pe "celalalt” ne va permite sa aflam ce anume i-a unit sau diferentiat pe niponi de occidentali.
Doctor in stiinte umaniste (istorie) din anul 2007 al Universitatii din Bucuresti, Alexandra Marina Gheorghe a participat la programul de training pentru profesorii de limba japoneza organizat de Japan Foundation la Institutul pentru Limba Japoneza de la Urawa si a beneficiat de burse acordate de Japan Foundation si de Nippon Foundation (prin programul NF-JLEP) la Universitatea de Limbi Straine din Osaka. In prezent este lector in cadrul Sectiei de Limba si Literatura Japoneza a Universitatii din Bucuresti, participand cu prezentari la numeroase conferinte nationale si internationale si publicand articole de specialitate.
Accesul se face pe baza de inscriere, completand formularul de pe site, la pagina dedicata acestei conferinte:
Tarife: 8 lei – intreg, 2 lei – studenti si elevi, 4 lei – pensionari.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.