Marti, 2 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Conferinta OSCE 2010, la Bucuresti

Conferinta OSCE 2010, la Bucuresti

Email Imprimare

Intr-un an decisiv pentru Europa, presedintia OSCE pentru anul 2010 a fost preluata de Republica Kazahstan care si-a propus un plan ambitios de reformare a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare din Europa. Pentru a marca acest eveniment Misiunea Diplomatica a Republicii Kazahstan la Bucuresti, impreuna cu Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, organizeaza Conferinta OSCE 2010 al carei comitet de organizare este format din prof. univ. dr. Anton Caragea si Excelenta Sa Kairat Aman, Seful Misiunii Diplomatice a Republicii Kazahstan in Romania.

Principalele teme ce urmeaza a fi dezbatute la Conferinta OSCE, din 24 februarie 2010, de la Bucuresti, le reprezinta ambitiosul program de reformare a OSCE si starea actuala a organizatiei, vazute din perspectiva romaneasca si europeana.
Conferinta OSCE 2010. Un an decisiv pentru Europa este unul dintre importantele evenimente internationale care demonstreaza ca Romania poate contribui la dezbaterea de idei si la creionarea de politici europene mentinandu-si statutul relevant in politica internationala in cadrul noului climat politic. Totodata, conferinta marcheaza aprofundarea relatiei de colaborare intre Romania si Kazahstan in noua arhitectura de securitate a Europei.
Temele propuse vor fi dezbatute de fostii presedinti ai Romaniei Emil Constantinescu si Ion Iliescu, Ioan Cezar Coraci (presedinte UGIR-1903), Nechifor Catalin Ioan (deputat, vicepresedintele Grupului parlamentar de prietenie Romania - Kazahstan), urmand ca alocutiunile de deschidere sa fie rostite de Excelenta Sa Kairat Aman - Seful Misiunii Diplomatice a Republicii Kazahstan si de prof. univ. dr. Anton Caragea, directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica. Conferinta se va bucura, de asemenea, de mesajele video ale Presedintelui Republicii Kazahstan - Nursultan Nazarbaev si ale Ministrului Afacerilor Externe ale Kazahstanului, presedinte al OSCE - Kanat Saudabayev.
Conferinta, care si-a propus sa se bazeze pe patru vectori esentiali (Incredere, Traditie, Transparenta, Toleranta), reprezinta un important eveniment in cadrul dezbaterilor pentru reformarea organizatiei OSCE si se inscrie ca o importanta contributie a Romaniei in acest demers.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.