Joi, 9 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente FotoStudioul in valiza, LiveDemo cu Ambrotipescu la MTR

FotoStudioul in valiza, LiveDemo cu Ambrotipescu la MTR

Email Imprimare

Vineri, 18 mai, de la ora 19, aniversam Ziua Internationala a Muzeelor si sunteti asteptati la Muzeul National al Taranului Roman, la o prezentare despre fotografia analogica, urmata de o demonstratie live de ambrotipie. Va intalniti cu Paul Aioanei (Ambrotipescu) chiar in spatiul expozitional care gazduieste exercitiul curatorial Asa vazut-a Zaharia. Improvizatii intr-o lume captiva si petrecem impreuna ultimul weekend in care expozitia este deschisa publicului.
Pasionat de imaginea veche si unul dintre putinii fotografi din tara care realizeaza in prezent clisee pe sticla (ambrotipii) si pe aluminiu (ferotipii), prin folosirea procedeului denumit "colodiu umed", Paul de la Studio foto Ambrotipescu va va ghida printr-o scurta istorie a artei si tehnicii fotografiei analogice a ultimelor doua secole. Si nu o va face oricum, ci echipat cu un intreg atelier mobil: aparate foto, placi pe sticla fotosensibile, camera obscura portabila, chimicale si solutii fotografice – preparate dupa retete originale explicate in diferite studii si manuale de epoca. Iar in completarea artefactelor prezentate in cadrul expozitiei, veti descoperi cateva aparate de fotografiat din colectia sa personala – precum camera ruseasca Lubitel, asemenea celei folosite de Zaharia Cusnir la jumatatea sec. XX. Intalnirea se va incheia cu o demonstratie de ambrotip (tehnica specifica perioadei anilor 1851-1880), pentru a explica intregul proces de la declansarea obiectivului si pana la obtinerea imaginii finale. Imaginile rezultate vor fi integrate in colectiile Arhivei de Imagine a Muzeului Taranului Roman.
Accesul este liber pe baza de rezervare prin e-mail ( Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ) in limita a 25 de locuri disponibile.
Evenimentul este parte din expozitia Asa vazut-a Zaharia. Improvizatii intr-o lume captiva, care poate fi vizitata la Sala Foaier, pana pe 20 mai 2018, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista noastra, Dacic Cool.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.