Miercuri, 12 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Hortus Deliciarum 2, expozitie la MTR

Hortus Deliciarum 2, expozitie la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta marti, 12 iunie 2018, de la ora 19.00, la Sala Foaier, la vernisajul expozitiei Hortus Deliciarum 2, a artistei Victoria Zidaru. Ideea acestei expozitii i-a fost inspirata artistei Victoria Zidaru de opera muzicala a cunoscutei mistice medievale Hildegard von Bingen, care a trait in jurul anilor 1200 in Germania si a carei atmosfera pioasa si suava aminteste de statura umana primordiala.

Conceptul porneste de la ideea restaurarii atmosferei paradiziace intr-o viziune plastica, folosindu-se de sculptura, obiect, instalatii si performance. In sprijinul acestei idei vor fi folosite, cu preponderenta, materiale vegetale: fan, plante uscate si mirositoare, crengi, cuiburi, panza de casa din in si canepa.
In felul acesta, obiectele care vor compune instalatiile vor fi din panza umplute cu material vegetal. De asemenea, miresmele plantelor vor face parte din instalatiile Stromata mare, Stromata mica, 8 Stalpi, Arborele Vietii, Arborele Cunostintei, Ecou, Sanul lui Avraam etc. Aproape toate obiectele din panza vor fi brodate cu fir de canepa reprezentand texte inserate in compozitii geometrice. In afara de lucrari selectate din cele trei expozitii recente ale artistei Victoria Zidaru – Zissicusut, Florilegiu si Hortus Deliciarum, expozitia de la Muzeul National al Taranului Roman va cuprinde lucrari noi, special gandite pentru acest proiect.
Abordarea problemelor din aceasta zona spirituala, in vremea tulburata pe care o parcurgem, poate fi o imbiere, o trezire si o pledoarie pentru regasirea normalitatii, verticalitatii si firescului. Totodata, expozitia va fi insotita de doua proiectii video reprezentand doua performance-uri care ilustreaza bine acest concept: Invesmantare si Urzeala in doi.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Foaier, pana pe 1 iulie 2018, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Intrarea este libera.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista noastra, Dacic Cool.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.