Sambata, 15 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Buruieni biruitoare, expozitie si atelier interactiv cu plante de leac la MTR

Buruieni biruitoare, expozitie si atelier interactiv cu plante de leac la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta vineri, 22 iunie 2018, de la ora 18.00, la vernisajul expozitiei Buruieni biruitoare si la ateliere interactive cu plante de leac.
Expozitia si atelierele vor fi deschise publicului in perioada 22-29 iunie 2018, intre orele 10.00 si 18.00. Intrarea este libera.


Buruieni lecuitoare
Fiecare taran stie ca plantele campului sunt un dar al lui Dumnezeu, menite a-i sluji omului ca hrana si leac. Transfigurate si binecuvantate cu puterea de a tamadui, plantele fac parte din viata noastra si trebuie culese atent, dupa randuiala, in perioada lor de inflorire si la anumite momente ale zilei, dictate de experienta indelungata, de traditie si ritualuri. Vitalitatea vegetala, ca o promisiune de sanatate, vine spre noi prin floare sau rod, prin frunza, seva, scoarta, radacini. Zona Valea Doftanei, atat de bogata in buruieni de leac, este tezaurul natural din care am cules plante intrebuintate de localnici pentru ceaiuri, macerate, cataplasme, siropuri, alifii. Le aratam, le folosim, ne bucuram de ele o saptamana intreaga la MTR!

... si buruieni tinctoriale
Echilibrul naturii se regaseste aidoma in noi prin forma si culoare, culoarea fiind darul primit la nastere. Cand vrem sa fim sanatosi, trebuie sa ne asiguram ca stam bine si cromatic, privind in jurul nostru si in noi insine. In aceste zile, 22-29 iunie, ne aventuram in vopsirea cu buruienile de leac pentru a redescoperi frumusetea nuantelor naturii.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista noastra, Dacic Cool.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.