Sambata, 15 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Timpuri pe harta, un proiect inedit la Muzeul Hartilor

Timpuri pe harta, un proiect inedit la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi demareaza un proiect inedit in mediul muzeal din Romania, ce isi propune sensibilizarea publicului la problemele patrimoniului cultural. Proiectul Timpuri pe harta aduce impreuna lucrari de patrimoniu si participanti la programe in spatele usilor inchise, pentru a descoperi activitati mai putin cunoscute publicului, dar esentiale pentru obiectele expuse. Acesta este un proiect cofinantat de Administratia Fondului Cultural National, derulat de Muzeul Hartilor in contextul celebrarii Anului European al Patrimoniului.
Cum putem avea grija de hartile vechi de sute de ani? Se pot oare indeparta urmele trecerii timpului? Putem afla povestea trecerii prin timp a unui obiect? Sunt intrebari la care participantii la programe vor afla raspunsul alaturi de specialisti conservatori si restauratori, pe parcursul unei serii de 6 intalniri. In cadrul acestora, ei vor afla secretele catorva harti din muzeu, isi vor exersa abilitatile de detectivi deslusind urme si amprente si vor asista la interventii ce pregatesc lucrarile pentru expunere.
Vor fi alaturi in acest demers elevi, studenti si membri ai comunitatii din jurul muzeului, iar toti cei interesati vor putea urmari progresele si etapele de lucru pe blogul proiectului Timpuri pe harta, ce se va lansa in luna iulie.
O parte dintre lucrarile supuse atentiei vor fi expuse intr-un ambient special creat pentru ele, ca parte a unei expozitii ce se va deschide in luna octombrie. Aceasta expozitie va dispune de un mobilier special si de un sistem de iluminare inovativ, ce vor raspunde atat cerintelor prezentate de specialistii conservatori si restauratori, cat si nevoilor de observare ale vizitatorilor, cerinte ce asigura un climat optim pentru pastrarea hartilor. Dupa deschiderea expozitiei va avea loc o ultima intalnire, de incheiere a proiectului, la care vor fi invitati beneficiarii directi si presa.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.