Sambata, 15 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Conferinta Metamorfoze. Camee, geme si bijuterii din colectia Muzeului National de Arta al Romaniei

Conferinta Metamorfoze. Camee, geme si bijuterii din colectia Muzeului National de Arta al Romaniei

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei, impreuna cu Centrul Gemologic Roman, va invita la o serie de prezentari dedicate bijuteriilor si pietrelor pretioase. Evenimentul va avea loc sambata, 30 iunie, la ora 11.00, in Sala Auditorium a MNAR si este organizat in cadrul expozitiei Metamorfoze. Camee, geme si bijuterii din colectia Muzeului National de Arta al Romaniei.

Programul consta intr-o suita de trei conferinte si un workshop in care membrii Centrului Gemologic Roman ne vor face demonstratii despre cum se identifica rocile si pietrele pretioase. De altfel, CGR prezinta in expozitie o serie de unelte de bijutier, o trusa de gemolog de la inceputul secolului XX si doua documente de breasla pentru practicarea meseriei de bijutier de la 1847. Centrul Gemologic Roman, cu sediul la Timisoara, este singurul organism din Romania acreditat pentru expertiza pietrelor pretioase si pentru scolarizarea in meseria de gemolog.

Programul conferintei:
Istoria si evolutia diamantelor. Pietre naturale/diamante in bijuteriile romanesti. Importanta gemologiei pe plan mondial vs Romania -  Dan Giurgiu, presedinte CGR.
Bijuteriile romanesti in prima jumatate a secolului XX. Bijutieri romani cunoscuti - Catalina Rosca, gemolog, Marea Britanie.
Pietrele pretioase si indicatiile lor terapeutice - Elena Angheloiu.
Workshop: identificarea unor pietre pretioase ale participantilor la conferinta.
Expozitia Metamorfoze. Camee, geme si bijuterii din colectia Muzeului National de Arta al Romaniei va putea fi vizitata in perioada 29 iunie - 30 septembrie 2018. Aceasta reuneste circa 100 de piese reprezentative - in principal inele, dar si sigilii, cercei, bratari - decorate cu geme-intalii, camee si pietre pretioase din diferite epoci istorice, piese care nu au mai fost expuse pana acum. In cadrul aceleiasi expozitii vor urma o serie de evenimente, dintre care amintim: doua ghidaje sustinute de Carmen Tanasoiu, curator al expozitiei, un workshop cu bijutiera Andreia Popescu de la Scoala de bijuterie contemporana Assamblage si o conferinta de prezentare sustinuta de arhitectul Andrei Multescu, autorul scenografiei expozitiei.
Participarea este gratuita.
Intrarea la conferinta se face prin strada Stirbei Voda nr. 1-3.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.