Sambata, 15 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Cea mai buna licitatie a anului 2018 in Romania

Cea mai buna licitatie a anului 2018 in Romania

Email Imprimare

Licitatia de Vara Artmark desfasurata in regim duplex Iasi-Bucuresti a adus cele mai bune rezultate ale pietei de arta din prima jumatate a anului 2018 si a insumat aprox. 900.000 de euro. O rata de adjudecare de 71% si 184 de palete distincte descriu atmosfera intens participativa a primei licitatii de arta din Iasi. Vedeta serii, opera Galbenele si ulcior de Stefan Luchian, a fost adjudecata pentru 130.000 de euro, in 6 pasi de licitare. Lupta s-a desfasurat intre 4 palete licitatoare, castigatoare iesind o paleta online din Oltenia.

De altfel, Stefan Luchian a fost cel care a iesit marele castigator in aceasta licitatie. Toate cele patru loturi semnate de artist au fost adjudecate, iar Tanara parizianca s-a adjudecat in 11 pasi de licitare pentru suma de 47.500 €de euro, opera fiind estimata initial la 25.000-35.000 de euro. Nici Grigorescu nu s-a lasat mai prejos, lucrarea Cantecul ciobanasului (estimata 60.000 - 90.000 euro), din colectia reputatului dirijor George Georgescu, fiind repatriata cu succes pentru 95.000 de euro, in 10 pasi de licitare. Sapte palete distincte au participat in lupta, castigatoare iesind paleta din sala de la Bucuresti.
Alte valoroase opere adjudecate in cadrul Licitatiei de Vara au fost si: Peisaj de pe Valea Doftanei de Nicolae Grigorescu (24.000 euro), Autoportret cu pipa de Gheorghe Petrascu (24.000 euro), Ciobanas pe islaz de Stefan Luchian (22.000 euro), Vas cu lalele si boule-de-neige de Theodor Pallady (22.000 euro), Visare de Nicolae Tonitza (18.000 euro), La hipodrom de Eustatiu Stoenescu (15.000 euro).
Mai multe detalii aflati pe www.artmark.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.