Miercuri, 12 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Cu tenda – povesti cu aromani, expozitie itineranta in Bulgaria

Cu tenda – povesti cu aromani, expozitie itineranta in Bulgaria

Email Imprimare

Incepand din 31 iulie, expozitia itineranta Cu tenda – povesti cu aromani a ajuns in Bulgaria, la City Art Gallery Plovdiv - House of Mexican Art. Expozitia, conceputa de Muzeul National al Taranului Roman si organizata in parteneriat cu Paisii Hilendarski University Plovdiv si Foundation Stoyna Krastanov, isi propune o incursiune in imaginarul unei culturi care a modelat simbolic harta culturala a Balcanilor.

Aromanii, cunoscuti si ca vlahi, cutovlahi, romani din Balcani sau romani sud-dunareni, sunt uneori vazuti ca fiind intruchiparea hommo balcanicus. Mobilitatea si deschiderea acestora, impreuna cu pastrarea limbii si a obiceiurilor lor, au imbogatit dinamica istoriei sud-est europene si memoria vie a locurilor prin care au trecut.
Conceputa sub forma unui eseu vizual, expozitia Cu tenda – povesti cu aromani reconstruieste simbolic si fragmentar, prin marturii, autoreprezentari, texte si elemente de patrimoniu material si imaterial, imaginarul lumii aromanesti ca parte a imaginarului culturilor balcanice aflate in continua miscare. Pornind de la memoria imaginii-martor si puterea de sugestie a obiectelor ce construiesc identitatea culturala a comunitatii, publicul este invitat sa descopere o serie de imagini, sunete si obiecte arhetipale devenite iconice pentru comunitatea aromana, precum si o serie de relatii existente in lumea arhaica.
Publicul din Plovdiv este invitat sa descopere, pana pe 27 august, povesti cu aromani, imagini si sunete in cadrul expozitiei Cu tenda – povesti cu aromani.
Perioada de derulare: 31 iulie – 27 august 2018.
Program de vizitare: de luni pana vineri, orele 9.00 - 17.30. Sambata si duminica inchis.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.