Miercuri, 12 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Al cui e pamantul? Pluralism legal si acces la terenuri in Ghana, conferinta la MTR

Al cui e pamantul? Pluralism legal si acces la terenuri in Ghana, conferinta la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 27 septembrie 2018, de la ora 18.00, la Clubul Taranului, la o noua intalnire din seria Conferintelor de la Sosea. Raluca Pernes, antropolog in cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, va vorbi despre Al cui e pamantul? Pluralism legal si acces la terenuri in Ghana.
De la inceputul perioadei postcoloniale pana in prezent, multe dintre tarile africane au continuat sa foloseasca concomitent legea statului si legea "traditionala". Pornind de la o cercetare antropologica indelungata de teren in Ghana, va discuta despre istoria acestei practici si modul in care functioneaza in prezent pluralismul legal folosind exemplul drepturilor funciare. Aici, cetatenii fac apel, dupa nevoie, la istoriile orale, documentele coloniale, capeteniile traditionale, tribunalele de stat sau resursele Bancii Mondiale pentru a capata acces la terenurile cele mai ravnite.
Intrarea este libera.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista noastra, Dacic Cool.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.