Sambata, 15 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitie itineranta la Centrul Cultural "Naum Naumovski-Borche" din Krushevo, Macedonia

Expozitie itineranta la Centrul Cultural "Naum Naumovski-Borche" din Krushevo, Macedonia

Email Imprimare

Dupa prima oprire in Plovdiv, Bulgaria, expozitia itineranta Cu tenda – povesti cu aromani poposeste din 3 octombrie 2018 in Macedonia, la Centrul Cultural "Naum Naumovski-Borche" Krushevo. Expozitia, conceputa de Muzeul National al Taranului Roman si organizata in parteneriat cu Association Center for Intercultural Dialogue, Kumanovo si inca doi parteneri europeni, isi propune o incursiune in imaginarul unei culturi care a modelat simbolic harta culturala a Balcanilor.

Aromanii, cunoscuti si ca vlahi, cutovlahi, romani din Balcani sau romani sud-dunareni, sunt uneori vazuti ca fiind intruchiparea hommo balcanicus. Mobilitatea si deschiderea acestora, impreuna cu pastrarea limbii si a obiceiurilor lor, au imbogatit dinamica istoriei sud-est europene si memoria vie a locurilor prin care au trecut. Conceputa sub forma unui eseu vizual, expozitia Cu tenda – povesti cu aromani reconstruieste simbolic si fragmentar, prin marturii, autoreprezentari, texte si elemente de patrimoniu material si imaterial, imaginarul lumii aromanesti ca parte a imaginarului culturilor balcanice aflate in continua miscare.
Pornind de la memoria imaginii-martor si puterea de sugestie a obiectelor ce construiesc identitatea culturala a comunitatii, publicul este invitat sa descopere o serie de imagini, sunete si obiecte arhetipale devenite iconice pentru comunitatea aromana, precum si o serie de relatii existente in lumea arhaica. Evenimentul de deschidere, care va avea loc la Centrul Cultural "Naum Naumovski-Borche" Krushevo, miercuri, 3 octombrie, incepand cu ora 18, include si un concert de improvizatie cu sunete din Balcani, sustinut de grupul de muzica experimentala multumult.
Publicul din Krushevo este invitat sa descopere, pana pe 15 octombrie, povesti cu aromani, imagini si sunete in cadrul expozitiei Cu tenda – povesti cu aromani.
Loc: Centrul Cultural "Naum Naumovski-Borche" din Krushevo, Macedonia (KOCHA MILENKU nr. 71).
Perioada de derulare: 3 – 15 octombrie 2018.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.